Apples Reno datacenter ramper upp för betydande expansion

Ökningen av cloud computing har lagt nya och annorlunda krav på datacenter kapacitet. Drivs av mindre marker som de i mobila enheter, har microservers uppstått för att möta behoven hos “skalning ut” och att producera servrar som är lägre kostnader och lägre effekt.

Den Reno Gazette-Journal har rapporterat att Apple har ansökt om tillstånd att bygga ytterligare två datacenter kluster byggnader på sin 345-acre campus under sin aviserade fas 1 konstruktion utveckling. Det totala antalet datacenter kluster i denna första fas till åtta, ett nummer som omfattar den inledande snabb utbyggnad center som var den första anläggningen för att gå live på Nevada campus tidigare i år.

Men om du tror att Apple är ute efter att bara möta nuvarande efterfrågan och kort sikt prognoser med denna snabba datacenter tillväxt, tänk om. Även om de ännu inte har ansökt om bygglov har de hällde ytterligare åtta kuddar för datacenter kluster byggnader på campus under fas 1 konstruktion. Apple avslutade också sin aviserade Fas 2 år med öppnandet av en särskild administrationsbyggnad på campus, vilket ökar det totala antalet byggnader på campus till nio.

Även om det låter som allt är rosenrött i Apples Reno datacenter mark, RGJ rapporterar att detta faktiskt inte är fallet. Tillväxten och konstruktion i Reno teknikparken campus fortsätter i snabb takt, men Apple har ännu inte göra något med fastigheten förvärvades i centrala Reno.

Avta är Apple krävs för att utveckla fastigheten för att kvalificera sig för $ 73.000.000 i skattelättnader som staden sparkade som en del av den totala $ 89.000.000 skattestimulanspaket som erbjöds till Apple för att sockra affären att bygga (och ankare) i Reno teknikparken. Assistant stadchefen Bill Thomas har sagt att det har varit något annat än tystnad på Apples slut om den centrala platsen.

Medan en $ 73.000.000 rabatt låter förmodligen som en hel del pengar till staden Reno, anser att det i detta sammanhang. Stadens totala intäkter under 2013 var cirka $ 165.000.000. Apples intäkter under 2013 var $ 171.000.000.000 (över $ 37 miljarder vinst). Så ta en titt på dessa siffror och försöka föreställa sig hur mycket eller lite av $ 73.000.000 i skattelättnader över 10 år kommer att påverka Apples beslutsprocess.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar