Är det löna sig att bygga dina egna mobila applikationer? Ja, säger undersökning

Det finns en tendens bland människor i företag att använda off-the-shelf mobilappar för att hjälpa dem att få jobbet gjort. Detta är kärnan i skugga IT, och i stor utsträckning, integrera det också. Men det kan fungera bättre i det långa loppet för företag att designa och bygga sina egna mobilappar, Foto:. Joe McKendrick

Det är nyckeln takeaway från en ny undersökning av 374 chefer, publicerad av CDW, som syftade till att mäta affärsnyttan vunnits från mobilappar. Undersökningen konstaterar att för det mesta, företag använder mer off-the-shelf än anpassade mobilappar – sex off-the-shelf program för vart femte anpassade mobila applikationer, i genomsnitt. Nästan 80 procent av de tillfrågade företagen sade de tillåter anställda att använda off-the-shelf mobila appar.

Men IT-budget dollar flyter till anpassade program. Nära hälften, 48 procent rapporterar att deras budgetar applikationsutveckling ökat under det senaste året, och 42 procent planerar att investera i ny applikationsutveckling under det kommande året. I genomsnitt företag uppskattar spendera 11 procent av sina 2014 IT-budgetar på anpassade mobila applikationer och tillhörande teknik.

Många företag tillämpar samma processer som de tillämpar för vanliga applikationsutveckling: 43 procent delta i beta-testning och utvärdering av sina program, 40 procent gäller strategiska planeringskrav, och 40 procent kommer att definiera slutanvändarfall innan du fortsätter. Plus, 60 procent anger att de mobila applikationer körs i sina egna datacenter.

Anpassade appar har förmågan att leverera hög kundnytta, eftersom de är inriktade på ett företags unika behov och syftar till att förändra processer, CDW rapporttillstånden. Många företag tror att deras egna mobil app investeringar som redan har producerat påtagliga fördelar genom att öka effektiviteten (46 procent), vilket ökar produktiviteten (41 procent) och låta de anställda att arbeta på distans (39 procent). Vidare säger de sina anställda spara 7,5 timmar per vecka i genomsnitt, med hjälp av mobila applikationer.

Företagen använder främst anpassade mobilappar för att stödja kommunikation (36 procent), säljstöd (35 procent), och dataåtkomst (34 procent). Men de har utsikt över möjligheten att förstärka andra arbetsområden, tillägger CDW. Endast 13 procent säger att de använder anpassade mobilappar för vertikal integration, och endast 25 procent använder dem för att stödja konkurrensfördel.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien