Bill Wohl lämnar SAP för HP: så vad?

Jag har känt att Bill Wohl lämnar SAP för ett par dagar för HP. Idag bekräftade AllThings D, visar PM för ett liknande resonemang.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Det sätt jag höra det som analyseras på Twitter är som om det är en stor sak.

Jag har känt Bill för kanske fem år. Första gången vi korsade svärd var på en europeisk händelse där jag anklagade (sedan styrelseledamot Shai Agassi) av pissing på tävlingen. Bill hoppade på mig att säga “Det finns ingen pissing pågår här.

Sedan dess har jag kommit att respektera Bill som någon som har ett tufft jobb. I december 2008 ringde han upp mig försöker få mig att se SAP som vänligt till sina kunder vid en tidpunkt då SAP underhåll striden var i full gång. Han inte övertyga om jag ger honom kredit för att försöka.

I den efterföljande perioden har jag lärt känna Bill bättre. Han är en PR Rottweiller. Men på samma gång han har respekt för dem som känner sina grejer. Han är en av ett slag och de som har arbetat med honom har ingenting annat än goda ord att säga. Som någon på “andra sidan av staketet” Jag tycker att det är svårt att inte hålla.

Bill var den person som genom andra finagled den “kvalitet” fotosession med SAP co-CEO Bill Mc Dermott. Trots min personliga avsmak för varumärkes koppleri, jag är tacksam att Bill bidrog till att göra det hända.

Så vad om hans flytt till HP? Vissa människor blanda ihop detta för att vara en del av en SAP utvandring. Hur löjligt är det? Gör samma människor, svalt uppmärksamhet i media har någon aning om en värld av företagsapplikationer eller bänken styrka som företag som SAP kan njuta?

Bill, i sin roll som PR minder för SAP co-CEO Bill McDermott kan vara viktigt, men jag misstänker snarare hans roll som samhället frivillig brandman där han bor kommer att bli mycket mer missa när han avgår för Kalifornien.

Även om jag har en hel del tid för Bill och ser fram emot korsning svärd igen i sin nya roll jag tvivlar även han skulle tro hans primära roll på SAP eller HP är så viktigt. Han är inte så arrogant. Och jag vill att de som ser mer till dessa saker än vad som egentligen frågor skulle mildra sin åsikt med fakta om effekterna individer verkligen har.

Bill har varit en mycket viktig inverkan på SAP. Hans tid är klar. Han har en viktigare roll på HP. Vi borde fira att i stället gasp vid vad några ser som en kapplöpning för SAP luckan.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget