BlackBerry grundare mull bud på företaget: arkivering

Mike Lazaridis, grundare och tidigare vd för belägrade mobila företag BlackBerry, överväger ett bud på sin gamla firma, enligt en ny US Securities and Exchange Commission arkivering.

BlackBerry “uppvärmning” till idén om ett uppbrott, sell-off

BlackBerry 10 är nästan på oss. Ta en titt tillbaka på utvecklingen av RIM: s mobila operativsystem, inklusive BlackBerry Enterprise Server, som lade grunden för företagets framgång i företaget.

Budet omfattar Douglas Fregin, som grundade företaget med Lazaridis 1984 och gick i pension 2007, och i linje med tidigare rapporter som Lazaridis var intresserade och nå ut till riskkapitalbolag för att få hjälp.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Andelar i Waterloo, Ontario-baserade företaget (BBRY) var nästan en procent, till $ 8,19, i kölvattnet av nyheterna.

Tillkännagivandet kommer bara tre veckor efter, en $ 4,7 miljarder som är $ 9 per aktie-bud av ett konsortium lett av Fairfax Financial. Det kommer också bara timmar efter Stephen Bates, chef för BlackBerry Enterprise programvara och tjänster enhet, intog scenen på Gartner Symposium / ITxpo i Orlando, Florida,. Att övertyga kunderna om att företaget var fortfarande värt att tro på.

Tillsammans med co-CEO Jim Balsillie, Lazaridis avgick från sin roll i januari 2012. Han lämnade företaget helt två månader senare. Han och Fregin förblir bolagets största enskilda aktieägare, var och en med en åtta-procentig andel av bolaget. (Balsillie sålde sin andel i december 2012.) Det ägande ger paret grunden för att lansera en bra möjlighet att ta BlackBerry privat.

Tidigare på webbplatsen

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell