Cisco preps uppsägningar, i linje med konkurrens verklighet

Cisco är enligt uppgift förbereder sig för att skära allt från 5000 till 10.000 jobb genom att sedan slutet av augusti som det anpassar sig till det faktum att det inte kan befalla priserna man vill för sin nätverksutrustning.

Enligt Bloomberg, är Cisco förbereder sig för att eliminera jobb i slutet av augusti. Några av de styckningsdelar skall förtidspension, men andra uppsägningar kommer att vara ofrivilligt. Reuters sätta nedskärningar på omkring 5000.

Cisco Live, företagets kundevent, sparkar av tisdag och onsdag.

Verkligheten är att Cisco har att anpassa sig till att sänka kostnaderna på lång sikt på grund av hård konkurrens med storheter som Juniper Networks och HP. Båda företagen klämma Ciscos kärn router och switch verksamhet.

Cisco tredje kvartalet bättre än väntat, utsikterna svag och uppsägningar vävstol, Cisco preps REORG av försäljning, tjänster, engineering; Är det dags för Cisco att dike sina råd, Ciscos Flip flop och konsument reträtt: Har det går tillräckligt långt, Cisco?: Tillbaka till Business, Cisco luckor Flip företag tar konsument mulligan, Ciscos Chambers: “Vi har förlorat en del av trovärdigheten”

Sterne Agee analytikern Shaw Wu sade att Cisco kan vara fast och bolaget går igenom vad många tech företag som EMC och Apple har. “Det sista vi behöver i detta utmanande ekonomi är fler uppsägningar men tyvärr tror vi att detta kan vara ett nödvändigt steg för Cisco till rätt storlek sin kostnadsstruktur att bli mer konkurrenskraftiga med prissättningen på marknaden. Detta gäller i synnerhet för sin switch företag (31% av omsättningen), “sade Wu i en forskninganteckning.

Wu tillade att IBM, Apple och EMC alla har verk framgångsrika vändningarna. Ciscos stor installerad bas av produkter och företag sätta oddsen till sin fördel för en lyckad vändning.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera