Medvetna koppling i företaget: Dags för nästa fas av tjänster

Molnet revolutionen är över. Det vill säga, moln är nu grundligt inbäddad i affärssystem och processer, till den grad att det är helt enkelt “computing”. Tjänster nu föröka över organisationer, adressering både affärs- och IT-krav. Det väcker frågan: Var ska vi gå härifrån?

Det är ord från Bill McNee Saugatuck Technology, som påpekar i en färsk forskning notera att molnet experiment eran är över, och nu är det dags att börja utforska nästa fas i företagets tjänsteutveckling. Denna består av en “alltmer komplex kombination (er) av moln, rörlighet, social IT, analys, och ett ökande antal enheter (innehållande en allt större utbud av sensorer, inklusive mobila enheter).”

Områden av koncentration och prospektering i många företag inkluderar digital affärsinformation (en mycket bred kategori), API ekonomin (Service Oriented Architecture, 2014 stil) och Internet Everything (en annan mycket bred kategori).

API banar väg för rörlighet i företaget, observerar McNee. “Apis sig drastiskt förenkla skapandet av mobila applikationer, eftersom de abstrakt information och funktionalitet från den underliggande ansökan och affärslogik. Eftersom uppsjö av mobila enheter formfaktorer expanderade, har en strömlinjeformad sätt att leverera applikationer till dessa enheter körde många tillämpningar mot en API strategi. ”

Vid ett ögonkast Guiden hjälper mål moln lagringslösning rätt, sex business-class service moln lagring: Vilket är rätt för dig, Microsoft Enterprise primer på Windows Azure nätverk, SaaS och molnet: En primer för IT-proffs

API ekonomi är väl förstått, som vi har arbetat med att sätta SOA praxis i mer än ett decennium nu. Men vad McNee kallar Internet Allt är en stor, föga förstådd gräns. “Allt är en datakälla, och allt är ansluten eller kan anslutas” han observerar. “Detta framväxande sammankopplade företag och IT verkligheten för med sig nya utmaningar, främst på grund av dess nästan helt oförutsägbar skala och komplexitet …. dess effekter kommer sannolikt att vara utanför tidigare erfarenheter och dess krav kommer att vara längre än de flesta befintliga kunskaper och medel.

Den IofE för med sig behovet av att kunna integrera, assimilera, och dra insikter från Big Data-de enorma mängder ostrukturerade filer nu översvämmar till företag. Sensorer, loggdata, strömmande analytics alla behöver för att bli en del av den infrastruktur som delas tjänsten. Räkna med att se en hel del interaktion med data analytiker eller data forskare skrivar som kan hjälpa bestämma vad nuggets data är viktiga för verksamheten, och resterande 99% som inte är så viktiga.

Den slitna frasen “löst kopplade” kommer aldrig att bli allt viktigare. Det kommer att vara upp till företagets arkitekter och utvecklingsteam att utforma system som kan fånga och hålla denna information. De arkitekturer måste vara tillräckligt flexibla att användarna kommer att kunna automatiskt lägga till datakällor och analytiska motorer på ett ögonblick.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Big data: Varför IT-avdelningar får inte vara ett hinder för analys, Catalog “sprawl” hindrar företag tillgång till IT-tjänster, IBM som en tjänst “moln bitar faller på plats

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar