1E planerar ny version av server Power Manager i mitten av juli

Energisparprogramutvecklare 1E är på väg att leverera en uppdaterad version av Nattväktaren Server Edition som innehåller extra boende för behoven hos virtualiserade miljöer. 1E är en nära utvecklingspartner av både VMware och Microsoft.

Bolagets planen är att dess programvara hjälper IT-organisationer att hantera server strömförbrukning i samband med nyttigt arbete. Med andra ord, om det är en riktigt bra anledning att systemet ska placeras i Drowsy Server läge (eftersom det kan behövas snabbt) vs. stängs i en mer extrem sätt. Serverprogramvaran innehåller en central rapportering instrumentpanel som kontrollerar om en virtuell värd används ineffektivt eller om det finns ström slösas bort på grund av ineffektiva arbetsbelastning. Det stöder också flera driftserveroperativsystem, inklusive Windows, Solaris, och flera versioner av Linux (SUSE, Red Hat och Ubuntu).

Andy Hawkins, produktansvarig för 1E, säger uppgifter från Nattväktaren Server Edition kan “konsumeras” av traditionella system hanteringsverktyg. 1E erbjuder en prenumerationsmodell eller en evig licens modell, men Hawkins avböjde att ge specifika prissättning.

För resurser, kanske du vill kolla in denna rapport om server energi och effektivitet, vilket 1E produceras i samband med Alliance to Save Energy. Företaget har också skapat flera fallstudier om företag som använder 1E energisparteknik.

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, mål att ersätta tekniken bakom Zip