Apple bekämpar cyberattack börjar iOS App Store scrub

Apple säger identifierade skadliga program som kringgås iOS App Store säkerhetsprotokoll har tagits bort för att skydda mobila användare.

Som tidigare rapporterats av webbplatsen, är den första framgångsrika cyberattack lanserades mot iPad och iPhone tillverkarens mobila App Store på grund av bedrägliga versioner av XCode, Apples integrerade utvecklingsmiljö (IDE) och programvarubibliotek som används för att utveckla iOS och OS X-program.

Minst 48 program som installerats av miljontals Apple-enhet ägare är skadliga program, enligt en Palo Alto Networks rapport.

Företagets säkerhetsteam sade hackare bakom attacken ägde en ny metod för att lura App Store processer.

När XCode var värd på tredjepartsservrar snarare än en officiell Apple-domän skulle vissa versioner innehåller dolda förändringar som tillåts för nedladdning och exekvering av skadlig kod. Detta i sin tur kunde kringgå Apples strikta säkerhetskontroller.

Den modifierade versionen har kallats XCodeGhost.

Cupertino, Kalifornien-baserade företaget och Palo Alto Networks samarbetar för att skrubba App Store rent av skadlig kod-lastad applikationer.

En Apple talesman systersajt

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Kända infekterade applikationer är en gammal version av WeChat – som sedan rengjorts och uppgraderats – och Kina-relaterade meddelandesystem, bank program, kartor, aktiehandel appar och spel, liksom China Unicom Mobile Office och järnvägs 12306, som är den enda officiella sättet att köpa tågbiljetter i Kina.

Före detta scenario, har endast fem skadliga program har upptäckts i Apple iOS App Store.

Jens Monrad, systemingenjör på FireEye berättade webbplatsen

Detta är naturligtvis sätter slutanvändaren i riskzonen och därmed alla människor som fritt kan ladda ner program från App Store, inklusive företagsanvändare.

Hur komma åt Wi-Fi anonymt från miles därifrån, Flic: Den trådlösa knapp som ger den anslutna världen i ditt hem (hands-on), Adblock Plus Google Play exil slutar, lanserar iOS, Android webbläsare, ett lösenord gåvor hacker med hundratals firefox buggar, sårbarheter, Fiat Chrysler påminner 8.000 extra Jeeps över fjärrkontroll hacking bekymmer

Säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, säkerhet, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Den kan också användas av cyberbrottslingar att testa vattnet i Apples säkerhetsprogram och som de kunde kringgå det, kan de försöker andra metoder när de innehåller liknande verktyg som Xcode.

Läs vidare: Top Picks

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år