Apple iPhone, iPad iOS 9 säkerhetsbrist kan skadliga program smyga på företagsenheter

Sedan iOS 9, har Apple höjt ribban för att lita på företagets applikationer.

Forskare vid bevakningsföretag CheckPoint har upptäckt ett nytt sätt att angripa iPhones och iPads med hjälp av en vridning på tidigare metoder som bygger på oseriösa företag utvecklare certifikat för att installera en skadlig app.

Apple erbjuder företagscertifikat för att tillåta företag att distribuera program utanför App Store utan att genomgå Apples App-granskningsprocessen.

IPhone 6s ger stora förbättringar jämfört med iPhone 6 i form av prestanda, kamera kvalitet och den nya 3D-Touch-teknik.

Emellertid har dessa certifikat kapats i det förflutna för att signera skadliga program. Före iOS 9, skulle användare försöker installera ett företag app behöver bara peka Trust en gång för att installera en app från en utvecklare som inte är betrodd av App Store.

Variationer på attacken har gjort det möjligt brottslingar att installera skadlig kod på icke-jailbreakad iOS-enheter, genom att utnyttja en tendens bland vissa människor att bortse från säkerhetsvarningar.

Aktuella exempel inkluderar YiSpecter, WireLurker, XCodeGhost och skadlig kod från italienska spyware säljaren Hacking Team, för att nämna några. Det är också utgjorde ett större hot mot användare i Kina där det är vanligare att förvärva program från utanför App Store.

Sedan iOS 9, har Apple höjt ribban för att lita på företagets applikationer genom att användaren måste gå igenom flera steg i inställningarna för att kontrollera en betrodd utvecklare innan appen kan verkställas.

Apple släpper iOS 9.3, fastställa en större iMessage säkerhetsbrist, Nej, du kan inte använda Siri att kringgå din iPhone lösenord, din iPhone nästan säkert inte är infekterad med AceDeceiver malware

Men Checkpoint höjdpunkter i en ny pappersmaskin som för att motverka ytterligare komplexitet i iOS 9 vid installation företag appar har Apple utformat det att lita på någon app installeras av en mobil-device management (MDM) systemet.

BYOD och företags enheter kan centralt administreras efter inskrivning dem med företaget styrda MDM-plattformen.

Den potentiella svaga punkten i detta scenario – och en som är utanför Apples kontroll – är att MDM plattformar kan vara sårbara för en man-in-the-middle attack.

Fortfarande, för denna svaghet som kan utnyttjas, ett mål måste luras till att installera en illvillig konfigurationsprofil.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Konfigurationsprofiler skapas med Apple Configurator, och kan distribueras via en webbsida, e-post, och på andra sätt, för att styra funktioner som VPN, Wi-Fi, och referenser.

Apple, till exempel, distribuerar konfigurationsprofiler till betatestare, men CheckPoint betonar att en angripare kan använda dem för att växla meddelanden från en MDM.

“En gång installerat, kan denna skadliga profil för en angripare att iscensätta en man-in-the-middle (MITM) angrepp på kommunikationen mellan enheten och en MDM lösning. Angriparen kan sedan kapa och imitera MDM kommandon som iOS truster, inklusive möjligheten att installera företagets applikationer genom luften “CheckPoint noterar.

“Eftersom iOS litar dessa program, och eftersom installationsprocessen är välbekant för användaren, är infektion sömlös och omedelbar”, det tillför.

CheckPoint har kallat sårbarhet SideStepper och rapporterade problemet till Apple i oktober 2015. Men rapporterade Apple tillbaka att beteendet var “förväntade”.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

recension

iPhone säkerhet