Australian Greens avslöjar AU $ 1.7b multinationella skatteflykt politik

Den australiska gröna partiet har släppt en 18-punkts strategisk plan som syftar till att utrota skatteflykt av multinationella företag som är verksamma i Australien, hävdar att det kommer att ta upp åtminstone AU $ 1,69 miljarder ytterligare intäkter.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Policyn [PDF] har skapats för att ta itu med fyra viktiga problemområden: tillsyns, skatterätt, allmän upplysnings och global diplomati.

Under tillämpning, har de gröna föreslagit att vända Australien Beskattning kontorets personal nedskärningar i syfte att se till att det finns en tillräckligt med personal nivå för att säkerställa multinationella betalar vad de är skyldiga, samt etablera en hög nivå skatter enhet består av toppen 20 skatte revisorer och jurister som arbetar inom den privata sektorn.

NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, innovation, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, stora datamängder, Institutionen för sysselsättning blir visuella att fylla australiska jobb

Dessutom vill De gröna att se den australiensiska Securities och Investment kommissionen (ASIC) ström ökas för att tillåta organisationen möjlighet att dela information med ATO, utan att behöva meddela den drabbade personen, och för människor som avser att bli direktörer i företag vara skyldig att tillhandahålla bevis på sin identitet till ASIC.

De gröna vill också erbjuda uppgiftslämnare bättre skydd och stöd, säger att det skulle mer sannolikt uppmuntra dem som vill avslöja fel att komma fram. Flytten skulle vara en förlängning av tidigare lagar som passerade genom Labor som ger rättsligt skydd för offentligt anställda och entreprenörer som exponerar oegentligheter inom den offentliga tjänstesektorn.

En del av skattelagstiftningen ändrar gröna vill se som en del av sin strategiska plan inkluderar straffa personer eller företag som är baserade av jurisdiktioner som inte utbyter skatteinformation med ATO, genom att beskatta dem till en högre nivå och inte låta dem anspråk på avdrag eller skattelättnader på aktiviteter i Australien, beskatta individer 30 procent för de ekonomiska vinster som deras truster, bedöma multinationella ‘skatteavdrag på skuldsättningsgrad av deras globala verksamhet, och med tanke på företagets skattearrangemang som en del av en regering anbudsförfarande.

För att förbättra offentliggörande kring hur multinationella företag beskattas i Australien, anser Gröna ATO bör ha befogenhet att ta ut påföljder mot företag och privatpersoner som inte lämnar in information om vem som äger eller har kontroll över truster och privata företag som är registrerade i Australien av 1 juli, 2017, innan dess databas med information delas med den australiska Information Commissioner som kan göra den tillgänglig för journalister, akademiker, den offentliga sektorn och andra intressenter.

Likaså partiet anser ATO regim avslöjande, som för närvarande publicerar totala intäkter och betald skatt av de rikaste företagen, bör utvidgas till att offentliggöra namnen och ekonomiska talen för de 20 företag som överför pengar till havs genom inbördes relaterade transaktioner i varje budgetår.

Det anser också att genom att inrätta ett offentligt register namnge varje företag och reglering de har gjort med ATO, som listar de belopp som ATO ursprungligen bedömts av ett företags ansvar och mängden ärendet slutligen avgöras för, skulle avskräcka företag under hävda sina skatteskulder.

Andra förändringar De gröna partiet anser skulle kunna förbättra offentliggörande inkluderar sänka trösklar skatt offentliggörande för både privata och börsnoterade företag, så att företag som gör AU $ 50.000.000 av intäkter i ett år kommer att avslöja sina skatteverksamhet och införande av ett offentligt register specifikt för den australiensiska gruv- och infrastrukturföretag, där de beskriver värdet och syftet med medel som betalas till utländska regeringar, då undantagen om offentliggörande för “hävdvunna” företag, och skärpa redovisningsrapporteringsstandarder.

De slutliga punkterna i politiken se gröna verka för förbättrad global diplomati, i synnerhet runt stoppa regeringens Framtidsfond som investerar i företag som är baserade i skatteparadis och se Australien arbeta med andra länder mot enhetlig prissättning.

De gröna tillade att det kommer att investera AU $ 400.000.000 för att hjälpa Australien att bli en “aktivistmellan makt” och driva avtal för att minska skatteflykt liknar hur landet bedriver handelsavtal.

Greens talesman för finansministeriet, senator Peter Whish-Wilson, sade policyn är en push för att hjälpa Australien skriva regelboken kring hur multinationella företag kan arbeta i Australien.

Oavsett om du är Google eller Chevron eller Glencore, tiden för att betala din beskärda del börjar nu. När företag inte betalar sin beskärda del av skatten då regeringar kan inte tillhandahålla de tjänster som vi alla förlitar sig på.

De gröna skatteflykt paketet är en plan som omfattar 18 åtgärder i hela områdena följs, skatterätt, avslöjande, och diplomati.

Vi måste återställa finansieringen till den australiensiska skattemyndigheten så vi kan väl granska påståendena företag gör om sina skatte angelägenheter. Vi måste ge de befogenheter som tillsynsmyndigheterna som ASIC efterfrågar så att de helt enkelt kan göra sitt jobb ordentligt.

“När ett företag gör affärer från en jurisdiktion som inte delar grundläggande skatteuppgifter med Australien vi bör ha förmågan att införa ekonomiska kostnader på detta bolag för att göra detta. Eran för sekretess i bolagsskattefrågor är över”, sade han.

I slutet av förra året röstade De gröna med koalitionen för att passera lagstiftning som resulterade i multinationella företag med en årlig intäkt över AU $ 1 miljarder rapport inkomst, skatt och internprissättning arrangemang till australiska Beskattning Office (ATO), och påföljder för skatteflykt ökade.

Den nya lagstiftningen, som trädde i kraft i början av året innebär multinationella måste ge kommissionären för beskattning med information av transaktioner mellan varje australiska-baserade dotterbolag och dess tillhörande utländska företag, tillsammans med det överförda beloppet och verksamhetens resonemang för sin internprissättningsbestämningar.

Genomförandet av de nya lagarna av den australiska regeringen var en del av rekommendationer som gjordes av Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) från sin G20-uppdrag bas erosion och vinst växling (BEPS) projekt. Under BEPS räknar OECD att kunna hämta så mycket som $ 240.000.000.000 i förlorade intäkter varje år genom tvivelaktiga skattepraxis över hela världen, som den påstår utgör upp till 10 procent av de globala skatteintäkterna från bolagsskatten.

Den australiska regeringen har arbetat med att slå ner på multinationella företag som är verksamma i Australien som undviker att betala skatt.

I augusti förra året, visade det sig att AU $ och med den 31 miljarder kanaliseras från Australien till Singapore i ett år med 10 multinationella företag.

Innan att Apple medgav Google och Microsoft de höll på att granskas av ATO för skatteflykt, med Apple och Google har tidigare kallas ut av den federala regeringen för att använda den så kallade dubbel irländska nederländska Sandwich metod.

Den australiska gröna är den tredje parten i australiska politik, och ofta innehar maktbalansen i överhuset. Det förväntas att Australien kommer att leda till valurnorna den 2 juli.

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Institutionen för sysselsättning blir visuellt att fylla australiska jobb