Australiska regeringen levererar AU $ 14m finansiering uppsving för startprogram

Den australiska regeringen kommer att leverera en finansierings uppsving av AU $ 14.600.000 till ytterligare 24 australiska företag att kommersialisera sina projekt inom ramen för Entreprenörsprogrammet.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

En del av finansieringen kommer att gå till företag Cloud Data Centre, som kommer att få AU $ 1.000.000 för att utveckla ett moln datorplattform som tillhandahåller IT-verktyg som behövs för företag att leverera och lagra en IT-miljö som helst, var som helst, och på vilken enhet som helst. En annan AU $ 1.000.000 kommer att tilldelas Leighton O’Brien Field Services för att leverera en underjordisk lagring av bränslets integritet ledningssystem och projekt Match Australien får AU $ 199.413 att lotsa testa en ny mjukvaruprodukt som matchar arbetare till projekt.

Industri och vetenskapsminister Ian Macfarlane sade finansieringen kommer att erbjuda ett verkligt uppsving för företagens konkurrenskraft, och utgör en stark investering i Australiens tillväxtbranscher.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

“Australien måste vända våra stora idéer till kommersiella produkter för att hålla jämna steg med den globala ekonomin”, sade han.

Regeringens företagarprogrammet stödjer innovation i australiska företag, och hjälper dem att övervinna kommersialiserings utmaningar när de sätter nya produkter, processer och tjänster till marknaden.

Kommersialisering driver tillväxt och konkurrenskraft samtidigt leverera de nationella ekonomiska fördelar genom att se till att Australien rikedom av immateriella rättigheter på ett mer effektivt kommersialiseras.

Han tillade att den senaste tillkännagivandet ger den totala mängden investeringar kommersialisering regeringen har gjort sedan april i år till över AU $ 30 miljoner, med 55 företag som omfattas av programmets finansiering.

Företagarnas Programmet är ett initiativ som designats av den australiska regeringen att stärka företagens konkurrenskraft och produktivitet på företagsnivå. Det ingår i den australiensiska regeringens industripolitik som beskrivs i branschen innovation och konkurrenskraft Agenda släpptes i oktober förra året. Som en del av dagordningen, dåvarande premiärministern Tony Abbott sade att det var en del av den federala regeringens flytt till “stärka Australien konkurrenskraft”.

“Entreprenörer och startups är viktiga för att testa nya idéer, utveckla nya produkter och genomföra nya affärsmodeller, och internationell forskning visar att företag där medarbetarna har en ägarandel är mer produktiva än de som inte gör det”, sade han vid den tidpunkten.

Den federala regeringen har nyligen ett nära samarbete med Australiens start ekosystem. Till exempel, Institutionen för industri och vetenskap i samarbete med IP Australien släppt en verktygslåda för samarbete förra veckan för att hjälpa små och medelstora företag (SMF), offentligt finansierade organisationer och enskilda forskare för att förbättra användningen av immateriella rättigheter.

Samtidigt förra månaden, utfärdade den australiska regeringen ett samrådsdokument som beskrivs sitt förslag crowdsourced kapitalfinansiering rättslig ram för offentliga företag. Det diskuterade frågor som skulle uppstå i någon crowdfunding modell för egna företag, och den potentiella demokratisering av riskkapitalmodellen.

Tidigare i år beslutade regeringen också att passera skatten och Superannuation lagar Ändring (personalscheman) Bill 2015 att låta startups att emittera optioner eller aktier till anställda vid en liten rabatt.

Australiens start stödgrupp StartupAUS VD Peter Bradd uttryckte på tisdagen att han hoppas att se de ansträngningar som gjorts av den federala regeringen att fortsätta med Malcolm Turnbull svors in som Australiens 29: e premiärminister.

“Som Australien går in i en ny era av tillväxt, teknikbaserade startups har potential att förändra ekonomin och skapa arbetstillfällen i framtiden”, säger Bradd.

Under de kommande två decennierna, startups har potential att bidra med upp till AU $ 109.000.000.000 tillväxt i ekonomin och skapa 540.000 nya jobb.

StartupAUS har förbundit sig att fortsätta sitt arbete med regeringen för att stärka Australien välstånd och modernisera sin ekonomi genom en bra stöd och blomstrande tech start ekosystem.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera