ByDesign, den yngre personens ERP

Många av de små och medelstora företag för vilka SAP vill sälja sin Business ByDesign SaaS-erbjudande är familjeägt, särskilt inom sektorer som tillverkning, distribution och detaljhandel. SAP verkar känna att ByDesign kommer att tilltala den framåtblickande yngre generationen av dessa familjer – de framtida arvingar av verksamheten.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Den yngre generationen av mellanklass ledare är dator kunniga, “SAP: s co-CEO Leo Apotheker berättade denna vecka på bolagets SAPPHIRE Berlin konferens [avslöjande: SAP betalat min resekostnader].” De förlitar sig på sina egna intelligens för att fatta ett beslut.

Titta runt, kan de se att deras företag måste öka sin användning av programvara automation. Många mindre tillverkningsföretag är fortfarande starkt beroende av manuella processer, säger styrelseledamot Peter Zencke, som har övervakat Business ByDesign projektet sedan starten. “De känner press att leverera just-in-time kvalitet [standarder]”, sade han. “Det finns denna press på killarna att leverera processkvalitet.

Elektroniktillverkare WIMA, tidigt ute med ByDesign som mötte med en skock Enterprise Irregulars och andra bloggare på tisdag, förutsatt ett typexempel.

Vi är en sextio år gamla företaget “, säger David Suntinger, ansvarig för Corporate Development vid WIMA.” Många av våra interna processer är gammalmodig. För oss är det mycket viktigt att se hur processen kan vara. Vi tror att det kan vara en bra sak att ändra en del av processerna i ByDesign.

Vad är sannolikheten men när de webberfarna arvinge apparents forskning alternativen innan ett beslut, att affärs ByDesign kommer att komma upp som svar? Den överlägset största delen av WIMA s ByDesign projektgenomförande har varit, att konsolidera data från den aktuella potpurri av best-of-breed och ad hoc-applikationer spridda över bolagets fyra platser – en uppgift som har tagit den bästa delen av ett år att slutföra. Det är något som företaget skulle ha haft att göra ändå, oavsett nya systemet beslutade att flytta till. Enbart den omständigheten att flytta bort nuvarande tillämpningar kommer att vara värt att göra företagets processer mer flexibelt. Med nuvarande program, sade Suntinger, “driftskostnaderna är inte särskilt hög, men kostnaderna för stöd och för att förändra saker är mycket, mycket hög. Detta är en mycket stor fråga för oss.

Naturligtvis SAP: s rykte och varumärke kommer att göra det lättare att övertala den äldre generationen att backa ett sådant projekt än att be dem att gå med en webb-native USA uppstart som NetSuite, som riktar sig till en liknande produkt på samma marknad. Kanske SAP: s inträde i mellanklass med en enkel att konfigurera, pay-as-you-go SaaS produkt kommer att spela en viktig roll för att överbrygga generationsklyftan inom dess målgrupp, få fler av dem att ta steget till bättre integrerade automatisering.

Men SAP har också att konfrontera sina egna mellan generationerna demoner föra Business ByDesign på marknaden. Den inre konflikt var kanske bäst sammanfattas med en förbigående kommentar från Zencke. “Unga människor som produkten”, sa han mitt i en diskussion om den nya generationen av konsulter som kan göra upp SAP: s partnerkanal tar ByDesign på marknaden. Följden var också sant, han medgav: “Ärligt talat, det är inte riktigt bra om någon har femton års erfarenhet av affärssystem för den nya verksamheten.

Medan konkurrenter som NetSuite spenderar hand över knytnäve på försäljning och marknadsföring för att rampa upp sina intäkter, har SAP: s ledning hävdade att företaget ByDesign måste vara lönsam när det släpps till allmän tillgänglighet. Internt är nyckeln metriska kallas TCO – total ägandekostnad – som består av SAP: s operativa, utveckling och försäljning och marknadsföringskostnader för ByDesign. Trots framsteg har gjorts sedan lanseringen av produkten förra året togs beslutet vid en kritan möte förra månaden att bromsa go-to-market planen och skjuta upp releasedatum. På frågan, sade co-CEO Henning Kagermann: “Kan du sätta TCO ner fyrfaldigt Vi vet att detta år?”.

Inbromsningen består i huvudsak av att begränsa utrullningen till sex länder – alla av dem fortfarande tillväxt territorier för SAP – samtidigt som du trycker tillbaka allmän tillgänglighet av 12-18 månader. En del av TCO minskningen kommer från ökad automatisering av uppgraderingsprocessen, skall träda i kraft i 2,0 frigör början av nästa år. “Målet är att ha en smidig uppgradering med minimal stilleståndstid och minimal tester så att kunden har en säker landning i den nya versionen,” säger Zencke. En ytterligare minskning kommer från effektivisera säljprocessen. Ingen säger hur mycket av en faktor är, men allt tyder på att det finns en hel del ridning på den.

Under tiden är inga kostnader att slippa att se den första vågen av kunder är framgångsrika. “Vi förstår att de har lagt mycket stora resurser nu i pilotkunder för att få varje projekt till ett bra slut”, säger Suntinger. Det verkar som om WIMA har åtminstone tio konsulter tilldelats sitt projekt – en resurs som finns så mycket för SAP: s fördel som för WIMA s, och det verkar osannolikt företaget laddas mycket om något för det. “Det är en ny produkt för SAP och konsulterna, så det är inte lätt för dem”, säger Suntinger. “Det är en tävling mellan oss och de konsulter som vet produkten bättre.

Men SAP verkar osäker på hur exakt att leverera den sista våg av TCO minskning från Business ByDesign försäljningsprocessen. Ett element är tillägg av nya, måste-ha funktioner, såsom stöd för RFID-teknik för lagerkontroll eller automatisera alla de juridiska aspekterna av att slutföra en finansiell stängning. En annan är att förfina måls att koncentrera sig på branscher och företagsprofiler som har visat mest mottagliga för produkten. Men den viktigaste faktorn verkar vara att identifiera och vårda en ny typ av partner.

Enligt Zencke, är vägen framåt för att ha partners utvecklar sina egna ByDesign mallar som de kan återanvända med kunder i en viss vertikal kompetensområde. Men ByDesign modellen kräver en annan inställning till professionella tjänster från den praktiseras i traditionell SAP-kanalen – en ny metod som ger mer av en kontinuerlig konsult partnerskap och som fokuserar på affärsrådgivning snarare än teknik. “Om någon fokuserar på den typen av rådgivning, det verkligen börjar med kunskap om verksamheten”, säger Zencke. “Denna typ av rådgivning är av högt värde. Om vår lösning gör den typen av nya samråd med en [hållbar] verksamhet då jag tror att vi har löst något.

I ByDesign fördel, det finns en växande uppfattning att tidiga kunder är entusiastiska för läkemedel samt risken erbjuder sina företag. SAP verkar ha fått produkten rätt. “Jag ser det som en oslipad diamant och det är 90% polerad”, säger Suntinger. “Vi har fått förtroende att de kommer att göra ett bra jobb att leverera till kunderna vad de lovat oss.

Men den andra sidan av myntet är en damoklessvärd hängande över projektet, att insistera på det bevisar sig kommersiellt även om mycket av go-to-market ekonomi verkar vara bygger på omedelbar överklagande av produktegenskaper som inte har varit introducerade ännu och dynamiken i en kanal som inte finns ännu.

Fellow Oregelbunden David Terrar frågade co-CEO Kagermann om han kände ByDesign kan ha nytta av att spinnas ut som ett oberoende företag i stället för att arbeta inom SAP: s kultur. “Det är avgörande för oss att få ut produkten på marknaden i en mod on-demand”, svarade Kagermann, insisterar på att SAP skulle ha kontroll över den utvecklingsprocess. Först när produkten har visat skulle SAP sedan överväga spinning ut, “om vi sedan ta reda på för att göra det framgångsrikt du behöver en annan kultur.” Då, men kommer det att vara för sent. SAP har gjort sitt beslut att hålla ByDesign inom familjeföretaget. Det är ännu inte klart att det kan frodas inom ramarna för denna miljö.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget