China Mobile FY2012 vinst upp till $ 20.6B på datatillväxt

China Mobile vinst för räkenskapsåret 2012 ökar 2,7 procent till 129,3 miljarder yuan (US $ 20,6 miljarder) intäkter från sin trådlösa data verksamhet växer 53,6 procent.

I ett uttalande torsdag, meddelade den kinesiska operatören sitt resultat för räkenskapsåret som avslutades den 31 december 2012. Bolagets rörelseintäkter ökade 6,1 procent under året för att nå 560,4 miljarder yuan (89,2 miljarder US $).

China Mobile rapporterade att dess användarbas ökade 9,3 procent till 710 miljoner abonnenter, bland vilka ingår 87.93 miljoner 3G-abonnenter. Under 2012, lockade det totalt 60,73 miljoner nya användare med 3G-abonnenter utgör mer än hälften av sina nya användare på 36.720.000.

Intäkter från trådlös datatrafik ökade 53,6 procent och bidrog till 12,2 procent av de totala intäkterna. 3G-trafik för China Mobile ökade 187,6 procent under 2012 medan den totala röstanvändning volymen ökade långsammare på 7,8 procent.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Utöver sin hemmamarknad, är China Mobile, eyeing investeringar i andra länder, däribland Tyskland, Sydafrika, Brasilien, Portugal och Nordkorea.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow