Cloud och business transformation: den här gången är det annorlunda

Molnet kan inte leverera allt som utlovat, men det är ändå en splittrande kraft till vilken företag, tjänsteleverantörer och leverantörer både ignorera på egen risk.

Det är en av de takeways från en panel jag hade möjlighet att ansluta sig till den senaste CompTIA Breakaway konferens, möjliga vägar för att skära genom dimman av cloud computing, ledd av Bob Dirkes av TechImage.

Som Bob roved publiken Oprah stil, satte han en fråga där ute som säkert är på sinnet av varje erfaren IT-veteran med åtminstone ett decennium eller mer erfarenhet: vi hör om allt detta företag omvandling som nu kommer att ta plats tack vare molnet datoranvändning. Men frasen “business transformation” får yttras varje gång leverantörer och analytiker driver några nya paradigm, oavsett om det är datorer eller klient / server eller webb computing eller vad som helst.

Varför är det annorlunda den här gången, eller är det något annat?

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Mina kolleger på panelen under förutsättning att alla stora och genomtänkta svar. 2112 Koncernens Larry Walsh påpekade att moln förstör mycket mer jobb och kanalförhållanden än det skapar. Han sade också att omvandlingsprocessen betyder inte att det kommer till någon sorts ingås vid något tillfälle – det är en process som pågår, och kommer att förbli så utan slut. FierceCIO s Caron Carlson ser också nya krafter forma IT-landskapet på grund av moln, tagit del av ökningen av “rogue IT” som måste räkna med. Greg Gillespie of Health Data Management påpekade att det finns potential att för cloud kraftigt omforma hälso-och sjukvården när rättsliga hinder behandlas.

Mitt svar till Bob fråga var att molnet är omvälvande, men av skäl som effektivitet och kostnadsbesparingar. Ja, moln – som har några och alla former av automatisering genom åren – medel som ersätter manuella uppgifter med maskindrivna uppgifter, vilket innebär färre arbetstillfällen inom ett visst område. Och ja, är moln ett nytt sätt att minska kostnaderna och få effektivitet.

Men den verkliga revolutionen bara börjat. Många av de punkter jag nämnde jag har tagit upp tidigare på denna webbplats, och jag ska ta upp dem igen: I den övre delen, är privata och hybrida moln skiftande affärsmodeller hos många icke-IT-företag och organisationer, göra dem till teknik eller molnleverantörer själva. Vid den nedre änden, har vi en hel generation av nystartade och små företag som helt och hållet bygger på molnet. Däremellan har vi “löst kopplade” företag som i huvudsak fungerar som förmedlare av tjänster som de får från någon annanstans och levererar till sina kunder.

Här är hur moln förändrar sättet vi gör affärer – något ovanligt tidigare i teknikutrymmet

Varje företag nu ett IT-företag: Icke-IT-företag blir molnleverantörer, stödprocesser – många av dem potentiellt inkomstgenere – för externa användare. De får inte kalla sig “molnföretag”, men det är vad de gör. I IT-världen, är moln sudda ut gränserna mellan de leverantörer som anges tekniska produkter och tjänster, och kunderna som konsumeras dem. Företag som har byggt och underhåller sina egna privata moln utvidga dessa tjänster till partners och kunder. Många redan gör – överväga det faktum att Amazon var en online-återförsäljare som började erbjuda sin överkapacitet till utomstående företag.

“Löst kopplade företag”: Uttrycket “löst kopplade” kom på modet med tjänsteorienterad arkitektur för några år sedan, det vill säga en enhet eller ett system står bra på egen hand, men kan dynamiskt kopplas till andra system för att genomföra nya processer. Cloud computing banar väg för löst kopplade företag – som kan vara en enhet som existerar enbart som en sammanläggning av tredjepartstjänster, som tillhandahålls på en on-demand basis för att möta kundernas krav.

Extremt lätta företag “: Varför investera tiotusentals dollar i s ervers och programvara när allt du behöver är rätt i molnet Tillgången på billig cloud computing kan lägga grunden för en ny generation av XLBs, eller?” Extremt lätta företag . “Det gäller avdelningar i större organisationer samt – att kunna utveckla nya produkter, utan att invänta godkännande från corporate finance och IT.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin