Dell lossar massa uppgraderingar datacenter, lag med Red Hat på Openstack

Dell stärka sina moln och datacenter portföljer, först och främst genom en rad samarbeten med Red Hat.

Meddelade mitt Dell Enterprise Forum EMEA i Frankfurt, Tyskland och toppmötet Red Hat i San Francisco den här veckan, är tech jättar arbetar utanför den ärevördiga öppen källkod moln plattform Openstack, som syftar till att tjäna det prioriteringar kring icke-affärskritiska applikationer. Som inkluderar bättre stöd för utvecklare testmiljöer för mobila, sociala och analys appar.

Mest känd för sin Linux-distribution, visar Red Hats införandet av OpenShift Enterprise 2 att öppen källkod jätte har sina ögon på molnet.

Ett exempel är en ny “Proof of Concept Configuration”, som riktar sig mot utvecklare som vill etablera en test- och produktionsmiljö samtidigt syssla med Openstack.

Red Hat OpenShift

Fluid Cache för SAN: Accelerator app hävstångs server caching för att överbrygga server- och lagringssilor och öka arbetsbelastningen prestanda, Dell Compellent Storage Center 6.5: Förlänger prestanda och automatisk nivåindelning framsteg i tidigare Storage Center släpper till fler kunder, Dell OpenManage Mobil: Mobile Gateway möjliggör IT-administratörer med någonstans / ständig tillgång till datacenter övervakning samt fjärråtkomst för att automatisera IT-drift, Dell Equal Host integration Verktyg: dataskydd och hanteringsverktyg för Dell Equal lagringsmatriser kan integreras för VMware, Microsoft och Linux-server virtualiseringsplattformar och appar

Dell och Red Hat är också samarbetar på plattformen-as-a-Service erbjudanden att bättre kunna Red Hats OpenShift PaaS gemenskap, bland andra företag app utvecklare.

Målet här är att göra det möjligt för utvecklare att skriva program som kan portas över offentliga, privata och hybrid molnmiljöer samtidigt som den är kompatibel med alla operativsystem och alla programmeringsspråk.

Frukterna av Dell och Red Hats molnsamarbete börjar bli tillgängliga för Openstack användare nu.

På egen hand, Dell travade också en massa andra uppgraderingar IT management med inriktning på datacenter silor, som alla är utformade för att minska stilleståndstider (och skydda data i händelse av ett strömavbrott).

Här är en genomgång

Både OpenManage och Equal Host Integration Verktyg för VMware och Linux finns tillgängliga över hela världen nu. Microsoft support kommer att följa senare denna månad.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Vätske Cache för SAN tillsammans med Compellent Storage Center 6.5 kommer att rulla ut globalt i slutet av det andra kvartalet.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin