eBay vill partner med stora återförsäljare, inte konkurrera med dem

SAN FRANCISCO – Om det finns en sak som eBay chefer vill göra klart för stora detaljhandlare, är det att eBay är deras vän, inte en konkurrent.

Både eBay vd John Donahoe och CFO Bob Swan satte sig ner för en inlednings diskussion på Goldman Sachs Technology och Internet Konferens på onsdag.

Donahoe började genom att hävda att detaljhandel och e-handel går igenom en “genomgripande förändring.” Han påpekade att förra året, e-handel var värt $ 5 miljarder dollar. Nu hävdade han att det finns en $ 8000000000000 till $ 10 biljoner tillfälle.

Vad som har hänt under de senaste 12 till 18 månader är att linjen mellan e-handel och detaljhandel kommer ner “, sade Donahoe,” Det är inte bara oskärpa. Det faller ner som Berlinmuren.

Förmodligen före 2011, eBay var en konkurrent till större återförsäljare. Men med flera uppmärksammade förvärv under det senaste året som har bildats eBays X.commerce plattform (bestående av främst mobil handel startups och deras teknik), eBay går från det Donahoe beskrivs som från “försvar till brott.”

Vi vill bli den självklara samarbetspartnern för återförsäljare av alla storlekar att konkurrera i denna nya handel världen “Donahoe bekräftade. Donahoe medgav att eBay främst har fokuserat på att främja relationer med små och medelstora företag i det förflutna, men nu eBay bör betraktas som en plattform som större återförsäljare kan utnyttja.

Donahoe förklarade att eBay få följande förfrågningar från återförsäljare

Framför allt vill kunderna ha en bättre idé om vem som kommer in i deras butiker – en begäran mycket svårare att åstadkomma personligen än på nätet.

En flerkanalsplattform eftersom kunderna vill ha en sömlös upplevelse mellan online och offline shopping, Ett sätt att hantera efterfrågan generationen (som härrör från källor som Facebook, Living och Groupon) och även driva trafik till butikerna (igen, online och offline), A sätt att gå globalt

Vi positionerar bolaget som en teknologipartner för de återförsäljare och vi inte kommer att konkurrera med dem, “Donahoe hävdade.” Vi positionering för att lämna uppgifter för dem.

Svan instämde med exempel GSI fusionen, som han posited representerar övergången från sambandet mellan e-handel och offline världar, utan snarare en “webbaserad” marknad.

Detta ger oss en dramatisk förlängning av vårt erbjudande till stora handlare i en flerkanals världen, “Svan och tillade att storleken på marknaden har vuxit 10 gånger under det senaste året som e-handelsmarknaden utvecklas.

PayPal har också fått en betydande tryck med sina nya mobila handel och digital plånbok lösningar, med en Facebook Connect-liknande integration ses på nätbutiker och sedan mobilappar för shopping i tegel och murbruk platser. Således är eBay arbetar för att täcka alla baser handeln scenen framöver.

PayPal väcker mobilbetalningar förutsägelse till $ 7 miljarder 2012, eBays fjärde kvartalet sväva efter fast semesterperioden, Mobiltelefoner blir gå till inköpsverktyg i butik: rapport, Alla ögon på Target.com drifttid med nästa designer lansera söndag, Visa debuterar mobil tjänster svit för finansiella tjänster

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard