Kan big data bevisa sitt värde till brandkåren?

Gör rökdetektorer rädda liv? Om de gör det, hur många liv har de sparat? Har de rättfärdiga utgifterna? Att svara på frågor som detta, behöver du rätt data, men när budgetar är täta hur du motiverar utgiften?

Stor sommarlista dataavläsning, Big-uppgifter förvirring avtrubbning business intelligens spendera, Vätskekylda datacenter behållare

Graham Stagg, chefen brand kontoret för Cambridge Fire and Rescue, vet om svårigheterna att försöka maximera värdet av data till brandkåren.

“Om jag talar om” molnet “till de flesta av mina kolleger de kommer att se ut genom ett fönster och inte tänka på IKT” Stagg berättade IBM BusinessConnect 2013 konferens i förra veckan.

SAP: s moln och stora uppgifter kapplöpning mot tiden, Data kommer att driva framtida framgångsrika företag, varför en stor hjärna kan vara det viktigaste kravet för stora datamängder

Det finns 46 brand- och räddningstjänster i Storbritannien och vi alla gör olika saker med olika plattformar och olika tekniker, “sade Stagg.” Vi har inga datastandarder.

Trots problemen anser Stagg att initiativ som big data kan vara mycket användbar för honom och hans kollegor. “Ju bättre information vi har desto bättre kan vi göra saker”, sade han, “så, om vi kan få till något som stora uppgifter så kanske jag kan vara mer förberedda och ha åtgärder för att göra en situation bättre, snabbare .

[Till exempel], vi har delat ut massor av rökdetektorer till massor av hus, men vi har ingen aning om det har varit framgångsrik eller inte, eftersom vi inte samlar in data på rätt sätt.

Men först den lokala brandkåren måste sluta slösa pengar, tror Stagg. “Vi slösa pengar att samla in data, vi slösa pengar att kopiera det – förmodligen minst två eller tre gånger – och sedan felaktigt.” han sa.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Och någon som förstår den offentliga sektorn kommer att veta att när vi börjar göra saker, kan vi göra andra saker också, men vi aldrig sluta något, “sade Stagg.” Stoppa något är farligt och kräver ofta någon att fatta ett beslut – och om du fatta ett beslut som du kan hitta dig själv i trubbel.

Lektionen sade Stagg, är att “det är svårt att göra välgrundade, viktiga beslut utan viktig information”.

Och Stagg var angelägen om att påpeka att här i Storbritannien finns det initiativ pågår för att försöka förbättra saker som brandsäkerhet. “Vi går till Storbritannien Fire Framework, och det är ett stort steg i rätt riktning”, säger Stagg.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Vidare läsning