Kina att gå om USA i e-handel i 2013

Kina är inställd på att gå om USA i e-handel för att bli världens största e-handelsmarknaden i år, som leds av kunder från den stigande medelklassen.

Konsultföretaget Bain & Co. prognostiserade i en rapport som släpptes onsdag landet har vuxit i genomsnitt 71 procent från 2009 till 2012, jämfört med 13 procent i USA, rapporterade Reuters.

Kinas e-handel intäkter förväntas också att träffa 3,3 biljoner yuan (US $ 539 miljarder) 2015, noterade konsultföretaget. Landets utgifter för online shopping slog US $ 212.400.000.000 under 2012 och i jämförelse, slå USA US $ 228.700.000.000.

Medan slå USA i en viktig milstolpe för e-handel i Kina, finns det inte längre en meningsfull skillnad mellan, återförsäljare “tegel och murbruk, webb och mobila strategier,” Serge Hoffmann, en partner i Bain detaljhandeln praxis i Kina, och medförfattare till rapporten noteras i en separat China Daily rapport.

B2C kan utnyttja C2C framgång, har fysisk butik närvaro

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Det konstaterades att 71 procent av kinesiska shoppare forskningsprodukter och jämföra priser online och offline, och mellan olika nätbutiker, med hälften av dem som citerar pris som bästa skälet för shopping.

Två tredjedelar av köpare också, lita på smartphones för att leta efter eller köpa produkter, en del högre än USA

För övre inkomst konsumenter med en månatlig hushållsinkomst på 50.000 yuan (US $ 8169,55) siffran för shoppare som forskar och jämfördes produkter och priser var 75 procent.

Den stigande medelklass har höga förväntningar på konsumentprodukter och ett behov av produktkontroll, Robert Theleen, ordförande för American Chamber of Commerce i Shanghai, sade i rapporten.

“Med anledning av e-handel och sociala medier, marknadsföring på nätet kanaler och internetforum har en plattform för konsumenter att samla intelligens de behöver för att fatta välgrundade köpbeslut,” Theleen noterade.

Bain & Co: s senaste rapport ekar en separat uppsats från Boston Consulting Group (BCG) under 2011, vilket anges Kina redan hade fler internetanvändare än USA och Japan tillsammans och hade 145 miljoner handlar på nätet, och ytterligare exponentiell tillväxt kommer, driva numret av kinesiska online-kunder att 329 miljoner 2015, vilket gör den till den mest värdefulla e-handelsmarknaden globalt.

Potentialen är enorm för business-to-consumer (B2C) webbplatser för att uppvakta kunder från, kund till kund (C2C) platser, sade Hoffman.

Den årlig tillväxttakt (CAGR) för B2C plattformar var 160 procent från 2009 till 2012, och kommer att fortsätta att växa 53 procent per år till och med 2015. I jämförelse, Taobao.com växte Kinas ledande C2C plattform genom en årlig tillväxt på 65 procent under perioden.

Med tanke på ett val, 82,9 procent av kunder föredrar också en webbutik med en tegel och murbruk närvaro jämfört med rena spela webbplatser som Jingdong Mall, som endast har nätbutiker. Detta tyder på en stark tillväxtmöjlighet för “omni-kanal köpmän”, säger Hoffmann.

Det konstaterades också webbplatser framgångsrikt matas butiksförsäljning. Mer än 60 procent av konsumenterna sade en återförsäljare webbutik ökar sina utgifter på samma försäljarens tegel och murbruk butiker.

Att bygga en dedikerad digital lag och investera i världsklass webbplats är avgörande för att ta ett fotfäste i e-handelsmarknaden, konstaterade Hoffmann, med hänvisning till japanska kläder varumärke Uniqlo, som hade lagt ut utveckling av sina webbplatser för sin onlinebutik, som ett exempel på att effektivisera inträde i Kinas digitala detaljhandelsmarknaden.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard