Kina att utfärda virtuella telekomlicenser

Kina kommer att utfärda sina första virtuella telekomlicenser inom veckan, ger företagen möjlighet att sälja telekommunikationstjänster som körs på infrastrukturen i landets tre största transportörer.

Tio privata företag har ansökt om att ge telekomåterförsäljningstjänsterna som i dag, “Miao Wei, chef för ministeriet för industri och IT, sade i en China Daily rapport.” Vi arbetar också på en politik som gör att privata företag att utnyttja den nationens grundläggande telekommunikationssektorn.

Kinas tre största operatörer -, China Mobile, China Unicom, Hong Kong, och, China Telecom, – har tecknat 47 avtal med privatägda företag att erbjuda mervärdestjänster till mobila abonnenter, sade departementet.

Den kinesiska regeringen maj sa att det kördes ett pilotprogram som gör det möjligt privata organisationer att hyra infrastrukturtjänster från de tre transportörer att tillhandahålla olika mobila kommunikationstjänster, inklusive mobila röstsamtal, sms och data.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Enligt tillstånden från departement, har Kina världens största mobilabonnenter på 1,15 miljarder användare.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow