Som samarbete går social, där det kommer att frodas?

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Samverkan är bara en del av historien

Vissa branscher har antagit socialt företagande snabbare. Medan praktiskt taget alla organisationer lägger sociala medier till hur de interagerar inom och utanför deras organisationer, vissa segment av ekonomin verkar antingen vara mer systematiskt organisationer eller tidigare i sina ansträngningar. Genom att använda de senaste uppgifterna globala medlemskap i The 2,0 Antagande rådet uppdelade efter bransch, finner vi att för stora organisationer blir det teknologiföretag, finansiella tjänster, tillverkning och sjukvården som helhet som verkar vara att genomföra socialt företagande mest allmänt. De två första är ingen överraskning och har varit fallet sedan Enterprise 2.0 blev en term, medan de andra två inte har varit på antagandet radar nästan lika mycket. Verktyg / energi, detaljhandel och utbildning runt de större segment som verkar att anta. Även om detta inte är vetenskapligt eller resultat baserat, visar det åtminstone när verksamheten har pågått så länge,. Organisationer som är helt nätverk och har en hög informationsflöde kommer att frodas mest. Diskussionen kring socialt företagande är naturligtvis mer än bara internt eller externt. Det är mycket mer om ett kontinuum av samarbete mellan alla delar av en verksamhet. De nyaste McKinsey forskning om de specifika fördelarna med Web 2.0-teknik i företaget bryter sin bedömning ned på ett sätt som ger oss speciella insikt om värdet händer. Framför allt, fördelarna är högst i organisationer som har brutit ner den artificiella väggen mellan intern och extern. Dessutom är den ledande fördelarna klart informationsutbyte. I arbetsmiljöer där information är den mest potenta valuta, såsom kunskapsarbetare (som är ryggraden i den moderna ekonomin), är mest sannolikt att ge det högsta värdet därför social verksamhet,. Miljöer som har haft (ofta långvariga) olösta affärsbehov runt information och samarbete. Detta blev första tydligt i Jakob Nielsens metastudie av Enterprise 2.0 projekt och har sedan dess blivit tydligare i mina studier av aktuella fallstudier. Företagen har funnit att traditionella former av kommunikation och samarbete, såsom telefon, e-post och personliga möten har brutit samman. Det är nästan på modet nu att förklara e-post konkurs till exempel. Som organisationer blir mer global, mer fördelad, och ta itu med allt alltmer komplexa affärsproblem, har behovet av förbättringar i effektivitet, produktivitet, och upptäckten av vital och aktuell information blivit mer akut.

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Om man tittar på där fördelarna med socialt företagande är