Stora Data i Brasilien: Embracing analytics inom detaljhandeln

Det är ingen hemlighet att den fördjupade analys av information kan en nyckelfaktor för alla organisationer. Men när motivet är detaljhandeln, fånga och hantera strukturerade eller ostrukturerade data kan omvandla affärsstrategier till det bättre och vara en mycket värdefull allierad i att möta kundernas efterfrågan – och som inte kunde vara annorlunda i Brasilien.

Stora datamängder, är detta en ålder av stora OLAP, Innovation,? Hennessy Slutar 16 år som chef för Stanford University – Lämnar stora Silicon Valley Legacy, Mastering Business Analytics, Gränserna data vetenskapens roll i uppbyggnaden mångfald på arbetsplatsen, CXO, The tekniska färdigheter som behövs för att leverera en kund besatt organisation

Genom att skapa profiler för varje användare eller konsument genom Big Data verktyg kan varumärkesutbud riktas för att möta de specifika behoven hos varje kund – och detta är något avgörande för detaljhandeln, eftersom kundkontakterna har blivit en tydlig egenskap hos framgångsrika detaljhandelsföretag.

Marknadsundersökningsföretaget PSFK Labs släppt sin årliga rapport “The Future of Retail” förra månaden, vilket beskrivs vad detaljhandeln huvuden globalt bör fokusera på under 2014. Och en av de viktigaste överväganden är omnichannel – en shoppingupplevelse som är sömlöst över i butiken, online och mobila kanaler. Men denna heliga graal endast kan uppnås om Big Data tekniker kan användas för att förstå stora mängder kundinformation.

Brasilien är tävlar framåt

Hur är brasilianska företag inom detaljhandeln anpassa sig till och dra nytta av de senaste framstegen i Big Data? Enligt Alejandro Padron, Latinamerika Retail ledare på IBM Global Business Services, som tjänar nästan varje stor återförsäljare i Brasilien, Chile och Mexiko, är lokal adoption “lite bakom” jämfört med andra stora latinamerikanska länder – men som förändras snabbt .

“Inom Latinamerika skulle Chile vara lite före Brasilien, eftersom de har en mer dynamisk ekonomi i allmänhet och en detaljhandel som är mer aktiv än i Brasilien. Men brasilianska företag är att fånga upp. Vi har märkt en stark process för företagens modernisering och omvandling i detaljhandeln, belånade tillväxten av den inre marknaden, som har vuxit kraftigt och förväntas växa mer “, säger konsulten.

“Dessa positiva förändringar är att föra en hel del av den internationella handeln till Brasilien och som uppenbarligen gör brasilianska företag investerar mer aggressivt för att ligga steget före detta global konkurrens som kommer”, tillägger han.

Enligt Padron, brasilianska företag har en naturlig fördel i att rulla ut nya analysverktyg, eftersom dessa organisationer endast har en marknad att fokusera på, medan multinationella företag behöver ofta för att möta utmaningen att ställa in en stor data strategi och genomföra den i sin hemmaplan, endast sedan anpassa dem och rulla dem i andra länder.

Men det är inte alla vind i seglen för brasilianska återförsäljare. IBM konsult säger att de lokala organisationerna står också inför en brant inlärningskurva kring antagandet av avancerade uppgifter analys.

“Vad du ser nu är utvecklingen av företag från top-down: ordförandena för företagen är oroade över hur informationsteknik och själva informationen kan användas för att öka effektiviteten och även att dra strategiska modeller som ställer dem inför konkurrens “Padron säger.

“Denna omvandling innebär att ändra inställningen hos chefer i toppen sedan i mitten förvaltning, flyttar från den mycket drifts format till att skapa en mer framåttänkande typ av team Tekniken utvecklas snabbt och människor kunskaper måste följa.. – men dessa saker inte ske över en natt “, påpekar han.

Retail företagsledare måste ta ansvar

Anta eller förbättra Big Data ska inte vara ett teknikprojekt: om det är, det är en stor förändring att det kommer att misslyckas, säger Padron.

“Jag har en kund här i Brasilien, en VD, som en gång sa till mig,” Om jag var att stänga av min Big Data verktyg, skulle jag sluta sälja. ” Det beror på att systemen berätta vilka produkter han seeling vem och vilka kunder han behöver för att erbjuda rabatter och så vidare – det är därför han inte kan föreställa sig sitt liv utan Big Data “konsulten säger.

Och vi har sett en hel del framgång när företagsledare exponerar utmaning han eller hon har för organisationen, tänker alla om problemet som ett team, är det ansvaret för teknik regissören att föreslå en lösning på problemet.

Som professionell som har arbetat med raden av företagsledare vid flera brasilianska återförsäljare, säger Padron att han ofta har kommit chefer som får frustrerade på grund av en blandning av osäkerhet och oförmåga att uttrycka förväntade resultat.

När ge ord råd till alla brasilianska business manager måste vidta för att leda en effektiv Big Data strategi nämner Padron att sådana initiativ kräver engagemang.

“Eftersom en stor data strategi är något som är arbetsintensiv, kräver investeringar och tar tid, har det förekommit många fall där företagen inte är osäker den verkställande och kommer att säga något i stil med:” Kan vi köper något som är redo att användas inom en vecka? Om så är fallet, jag gör det. ” Men det är naturligtvis inte möjligt, det är en resa “, säger Padron.

Steg till framgång

“Typiskt rekommendationer som vi ger till återförsäljare som konsulter är:. Först av allt, att anta ett stort Data strategi är en resa av transformation, inte en produkt som du har köpt, som” ge mig två pounds av Big Data “Du kommer att behöva köpa mjukvara och utrustning, men inom ett projekt. Vi analyserar vilket stadium företaget är baserad på en hel rad metoder “, konsulten tillägger.

Dessa metoder inkluderar en throrough undersökning som omfattar variabler såsom vilka skede företaget är i termer av Big Dataanvändning i Brasilien överväger tävlingen, liksom kraven i organisationen och den önskade graden av komplexitet i de verktyg som ska antas.

Det beror på graden av konkurrens som du förväntar dig i din marknad. Du behöver inte vara bäst i världen om konkurrenter är långt efter kurvan, du kan vara tillräckligt bra “, säger Padron.

När det beslut fattas, är nästa steg att analysera där återförsäljaren är idag och vart den ska med tanke på utvecklingen av konkurrenterna brasiliansk detaljhandeln. Organisationen skulle då sätta en plan tillsammans, först tänka på organisationens verksamhetsmål, utvärdera processer och först därefter kontrollera vad som bör vara på plats funktionellt när det gäller den teknik som ska användas.

“Det hela börjar med några månaders konsultarbete. Från den punkten, kommer du distribuera applikationer och infrastruktur som behövs. Men gå inte ut att köpa saker på måfå. Det är viktigt att du är tydlig med var du befinner dig idag och vart du vill vara, eller bör överväga dina konkurrenter och din marknad “, säger Padron.

“Med detta kommer du att få en tydligare mål snarare än standard, vanilj svar för att köpa den bästa, mest avancerade systemet i världen och distribuera det – det är inte svaret Svaret är ansluten till dina konkurrenter, din marknad och din strategi. : du kan behöva vara bäst i världen, eller så kan du ha något i mellan som kommer att tjäna dig väl “, tillägger han.

Men det viktigaste inslaget i denna ekvation är människor. För säker, måste du få mer framsynta personer med analytisk förmåga ombord, eftersom du kommer att ha några fantastiska verktyg som du kommer att ifrågasätta och de kommer att svara. För att komma till det stadiet, måste du ändra dina processer och distribuera ny teknik, men framför allt, måste du förändra människor.

Under en tre-månadersprogram, kommer vi att ge dig tillgång till dessa experter och undersöka trender och utmaningar i närheten av Big Data i Brasilien, nuvarande exklusiva fallstudier och ge insikt om aktuella frågor och möjligheter i den brasilianska marknaden.

Klicka här för att komma till exklusiva utbildningsprogram.

Är detta en ålder av Big OLAP?

Hennessy Slutar 16 år som chef för Stanford University – Lämnar Big Silicon Valley Legacy

Gränserna för uppgifter vetenskapens roll i uppbyggnaden mångfald på arbetsplatsen

Tekniken färdigheter som behövs för att leverera en kund besatt organisation