Storbritannien för att använda ID-kort databas som nationellt register

Det har krävt utveckling av en barn register också.

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

Den brittiska finansdepartementet bekräftade i veckan att det nyskapade identitet och Passport-tjänsten (IPS) kommer att ta över från Office for National Statistics på arbetet med Citizen Information Project. Projektet är tänkt att skapa en vuxna befolkningen register som innehåller en persons namn, adress, födelsedatum och ett unikt ID referensnummer.

IPS bör ansvara för att utveckla den nationella identiteten registret som en vuxna befolkningen databas. Med tiden bör system inom den offentliga sektorn, affärsprocesser och kultur anpassas att använda NIR som den definitiva källan till kontaktuppgifter på längre sikt, “Des Browne, chefssekreterare till statskassan, sade i ett uttalande till brittiska parlamentet.

Den brittiska regeringens plan att införa ID-kort med biometriska uppgifter har stött på kritik från grupper som motsätter sig skapandet av en nationell databas av personlig information. House of Lords, den brittiska regeringens andra kammare, sätta upp motstånd mot ett första förslag som skulle ha tvingat brittiska medborgare som ansöker om pass för att också betala för ett ID-kort och har sina uppgifter läggs till ID-databasen. En kompromiss kan nu folk att inte behöva köpa ett kort fram till 2010.

NIR kommer endast att innehålla uppgifter om vuxna över 16 år, men en nationell barn befolkning databas skulle också kunna skapas.

Avdelningen för utbildning och kompetens bör också överväga om det finns utrymme för att förverkliga ytterligare effektivitets och effektivitet fördelar genom ett barn befolkningsregister “, sade Browne.

Fram till NIR är igång, Treasury sa, bör det vara en prioriterad fråga för Revenue and Customs, och avdelningen för arbets- och pensions, för att titta på kortsiktiga åtgärder för en mer omfattande användning av allmän försäkring nummer, motsvarande en Personnummer. De två statliga myndigheter bör också hitta sätt att bättre dela den personliga information som de innehar.

“Det finns en betydande värde för både medborgare och den offentliga sektorn i större utbyte av kontaktuppgifter – namn, adress, födelsedatum, referensnummer – på ett säkert sätt hela den offentliga sektorn”, sade Browne.

Andy McCue av Silicon.com rapporterade från London.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m