900.000 ISP kunder svartlistade

Spam Prevention Early Warning System (spyr), vars svartlista refereras av många antispam kontroller införde blocket som svar på det stora antalet Telewest kunder vars maskiner har blivit komprometterad och övertas för att skicka spam.

Förra månaden avslöjade Silicon.com att en del av Telewests Blueyonder.co.uk hem abonnenter skickade hundratusentals e-postmeddelanden varje dag – ett säkert tecken på ett öppet relä, pumpa ut spam.

Vid den tiden, Matt Peachey, en VD för Ironport, vars Senderbase systemet avslöjade omfattningen av Telewests problemet med skräppost, berättade Silicon.com: “De Internetleverantörer vet att de är spam, men de är ovilliga att ställa saker och ting på plats som blockerar post. Med Internetleverantörer, det handlar inte om vad som kommer in i deras nät, det handlar om vad som händer ute. ”

Trots sådana uppenbara varningar, en representant för Telewest berättade Silicon.com bolaget tror spyr insatser har varit “lite hårdhänt.”

Ironports Peachey är benägen att hålla med. “Jag är inte förvånad över detta har hänt, men jag är förvånad över hur många IP-adresser som har svartlistade”, sade han.

Peachey sade att omkring 17.000 IP-adresser på Blueyonder.co.uk domän pumpa ut skräppost, ändå spyr svartlistning gäller mer än 900.000.

Detta är anledningen till att svarta listor är så problematisk “, sade Peachey.” Det kommer att finnas en hel del människor som är svartlistade som har gjort absolut inget fel.

Dock är Telewest håller tillbaka från ytterligare kritik av spyr.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Vi måste låta dem gå vidare med vad de gör och koncentrera oss på vår egen spelet “representant sade. Han accepterade att Telewest måste ta ansvar för situationen att nå en sådan kritisk punkt, men sa” det är en bransch fråga som varje ISP lider .

Den Telewest representant sade: “Vi gör vårt bästa för att kontakta kunder, och vi talar dem genom fysiskt städa upp sina datorer.”

“Senare i år lanserar vi en mycket omfattande säkerhetspaketet för våra kunder, inklusive en gratis brandvägg, gratis antispam och gratis antivirus”, tillade han.

För närvarande Blueyonder.co.uk är den nionde i Sender listan av domäner genererar e-post – två platser bakom Hotmail och två före America Online.

Enligt Sender är Blueyonder.co.uk adresser genererar 90,4 miljoner e-postmeddelanden per dag. Företaget bekräftade det har cirka 700.000 kunder, med uppdaterade siffror som kommer att släppas på torsdag.

Will Sturgeon av Silicon.com rapporterade från London.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters