Amazon vapen utvecklare med flash-baserade uthyrningsbara datorer

Amazon har fört SSD-stödda uthyrningsbar servrar till Amazon Web Services, för att locka utvecklare att vara värd för stora databaser på moln,. Den höga I / O Quadruple Extra Large EC2 (hi1.4xlarge) exempel lanserades av AWS på onsdag. Till att börja med, utvecklare kan hyra SSD-stödda servrar från datacenter i Virginia och Irland, men som med alla AWS produkter, är det troligt att företaget kommer att lägga till fler platser över tid,. “Modern webb och mobila applikationer är ofta mycket I / O beroende. de behöver för att lagra och hämta massor av data för att leverera en rik, personlig upplevelse, och de behöver för att göra det så fort som möjligt för att svara på klick och gester i realtid, “Jeff Barr, en senior Amazon Web Services evangelist, skrev i ett blogginlägg.

För att möta detta behov, introducerar vi en ny familj av EC2 instanser som är utformade för att köra låg latens, I / O-intensiva applikationer, och är en exceptionellt bra värd för NoSQL databaser som Cassandra och MongoDB,. Varje hög i / O Quadruple extra Large EC2 server har åtta beräkningskärnor, 60.5GB minne och två SSD-enheter med en terabyte lagringsutrymme vardera. Servrarna kan anslutas direkt till sina kamrater via en 10Gbps Ethernet-nätverkskort (NIC) för att ta itu med särskilt stora databaser,. Servrarna kostar $ 3,10 (£ 1,97) att hyra per timme om kör Linux eller Unix och $ 3,58 per timme om att köra Windows, när hyras från USA East (Virginia) datacenter regionen. Hastigheten är $ 3,41 per timme för Linux / UNIX och $ 3,58 per timme för Windows när hyras från EU (Irland) regionen,. Flytten följer Amazons lansering av, SSD-stödda DynamoDB NoSQL databastjänst i januari. DynamoDB var endast tillgänglig från US East Virginia vid lansering. Sedan dess har det blivit tillgänglig från datacentraler i Kalifornien, Oregon, Singapore, Irland och Japan.

Genom att rikta databaser med uthyrningsbar servrar och sin egen DynamoDB teknik, Amazon försöker locka fler utvecklare att dess moln,. Det är min förhoppning att med ökningen av datacentrerade applikationer, kommer vi att se fler och fler I / O hungriga system byggs som kräver denna typ av bergfast High Performance i / O, “bolagets CTO, Werner Vogels, skrev i ett blogginlägg på torsdag,. Amazon indikerade att fler SSD-teknik är på väg, eftersom det beskrev ny uthyrningsbar server som “den första medlemmen” av hög i / O EC2 instans familj.

 berättelse

I bilder: The Rise of AWS

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar