Apple att erbjuda organdonator registrering i iOS 10 via Health app

Apple hoppas att göra fler iPhone-användare organdonatorer med en ny funktion som kommer i iOS 10.

Cupertino-baserade tech jätte meddelat att man samarbetar med Donera Life Amerika att erbjuda iPhone-användare ett sätt att välja att den nationella donations register. Apple sade registrering tar “bara några kranar” inifrån uppdaterade hälso app med lanseringen av iOS 10, vilket beror på att landa senare i år.

Apples hälsa appen först lanserades 2014, kan iOS användare säkert lagra personlig information som rör deras medicinska historia, inklusive blodgrupp, kända medicinska tillstånd, och allergier. Organdonations Funktionen kommer att finnas i den medicinska ID sektionen inne Hälso appen.

Apples vd Tim Cook berättade för Associated Press att han hoppas den nya funktionen kommer att uppmuntra fler människor att överväga organdonation och hjälpa till att lindra givar brist i USA, där mer än 120 tusen för närvarande väntar på en livräddande organtransplantation.

Cook citerade hans numera berömda möte med Apples grundare Steve Jobs, där Cook erbjöd sig att donera en del av sin egen levern till den legendariska tech ikon i 2009 – ett erbjudande Jobs vägrade.

“Titta och se honom varje dag, väntar och inte veta – det fastnat med mig och lämnade ett intryck av att jag aldrig kommer att glömma”, berättade Cook AP.

Bortom sken av altruism, men speglar Apples organdonator initiativ bolagets bredare fokus på användaruppgifter och hur den kan användas inom CareKit och ResearchKit. Apple har varit att främja program som bygger på de CareKit och ResearchKit ramar som datakällor för läkare och den medicinska forskarsamhället.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell