Apple och Foxconn lanserar Kina iPhone inbytesprogram

Med inbytesprogram i USA framgångsrikt öka försäljningen på marknaden, har Apple beslutat att införa programmet till Kina – dess största utländska marknaden – så snart som den 31 mars sade en Bloomberg News rapport på torsdag, med hänvisning till icke namngiven källor.

Under inbytesprogram, kommer konsumenterna att kunna ta begagnade iPhones till Apple-butiker i Kina för kredit mot Apples andra produkter, sade Bloomberg och tillade att Taiwan-baserade Foxconn Technology Group, som tillverkar olika Apple-produkter från iPhone och iPad till MacBook , kommer också att delta i programmet.

Apples anställda vid sin kinesiska försäljningsställe kommer att “bedöma en iPhone tillstånd innan erbjuda lagra kredit för dem ursprungligen köptes i Greater China”, och “Foxconn kommer att köpa telefonen direkt utan Apple någonsin att bli ägare”, enligt rapporten.

Efter att reparera enheterna vid behov, kommer Foxconn sedan sälja dessa renoverade telefoner på sina e-handelssajter eFeihu och FLNet, liksom på Taobao onlinebutik som ägs av Alibaba Group Holdings.

I rapporten föreslås också att Foxconn planerar att “sälja iPhones genom fysiska butiker, och kan ta inbytesprogram på nätet i framtiden”.

Kinaprogrammet kommer att ytterligare fördjupa relationerna mellan Apple och dess största leverantör Foxconn, enligt Bloomberg, som tillade att Foxconn flaggskepp Hon Hai Precision Industry Co tjänar hälften av intäkterna från att tillverka produkter för Cupertino-baserade Apple.

Kinesiska nätanvändare har i allmänhet välkomnat politik, men det är oklart hur många poäng en konsument kan få från att sälja en begagnad telefon till Apple, eftersom programmet är helt ny på marknaden, enligt Sina nyhetswebbplats.

Bloomberg föreslog att vissa amerikanska mobiloperatörer erbjöd upp till $ 300 i kredit för gamla iPhone-modeller till konsumenterna före debuten av iPhone 6 och iPhone 6 Plus i september.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Några kinesiska konsumenter har också klagat över att programmet tar enligt uppgift bara i iPhones som säljs i Storkina regioner, som ett ganska stort antal kineser använder Apple-produkter smugglas från USA och Japan på grund av deras relativt billigare prislappar.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

iPhone 7 AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenternas berörda ”

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, smartphones, iPhone 7 AirPod hörlurar har en tredjedel av konsumenternas berörda, Smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods