Apple rullar ut iOS 8 till iPhone, iPad användare: Här är hur man får det

Efter första visas offentligt på sin årliga utvecklarkonferens i juni, har Apple äntligen släppt iOS 8 för iPhones och iPads.

Bara några dagar innan Cupertino, Kalifornien-baserad teknik jätte öppnar sina butiker att sälja iPhone 6 och iPhone 6 Dessutom kan befintliga smartphone och tablett användare uppgradera till den senaste mobila operativsystem.

Apples senaste mobila operativsystem iOS 8 avtäcktes vid sin årliga utvecklarkonferens. webbplatsen tar det för en provkörning för att visa några av de nya funktionerna.

Men kan det vara ett par timmar tills du får uppdatera eller få information om att du är redo att hoppa till den senaste versionen. Det beror på hundratals miljoner av Apples smartphone och surfplattor användare uppgraderar samtidigt

Den senaste versionen av programvaran är är kompatibel med iPhone 4s telefoner och senare, iPad 2 tabletter och senare, iPad mini och iPad mini med Retina-skärm, och iPod touch (5: e generationen) enheter.

Och glöm inte att säkerhetskopiera telefonen först.

Det finns tre metoder för uppdatering: på enheten, och genom iTunes, eller för företagsdistributioner.

För de allra flesta, uppdatering från enheten är enklaste och snabbaste. Uppdateringen kommer att vara redo att ladda ner och installera när anmälan kommer på ikonen Inställningar på enhetens startskärm.

Sex skäl till varför du bör inte omedelbart uppgradera till iOS 8, iOS 8 krasch ränta 78 procent högre än iOS 7, 31 sätt att förbättra din iPhone batteritid, vad som är rätt (och fel) med iOS 8, Apple drar iOS 8.0.1 uppdatering, efter att ha dödat cell service, Touch ID

iOS 7 användare och tidigare kan uppgradera over-the-air på kompatibla enheter genom att gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering. Vi såg dock med den föregående uppdateringen förra året som hade många användare frustrerad över att uppdateringen var långsam att ladda ner, eller skulle inte avsluta nerladdning. Det kan ta upprepade försök.

Eftersom storleken på vissa uppdateringsfilerna är enorma, ladda ner över en Wi-Fi-anslutning rekommenderas.

Alternativt kan Windows- och Mac-användare ansluta sina kompatibla iPhones, iPads och iPod touch-enheter till den senaste versionen av iTunes (som måste installeras för att använda iOS 8), och uppgradera genom att välja Kontrollera knappen Uppgradera i sin enhet sammanfattning fönster.

I båda fallen, på grund av storleken av uppdateringen, kan du behöva ta bort en del innehåll från enheten.

Händerna på med Apples iOS 8 (bilder), WWDC 2014: Apple presenterar iOS 8 för iPhone, iPad, Apples iPhone 6, avslöjade Watch: roundup, göra en HealthKit app? Hålla sina data från icloud, Apple varnar utvecklare, OS X 10,10 Yosemite förhandsvisning: Välkommen till oändlig anslutning och smidig produktivitet, Apple Pay och säkerhet: Kan tokenization vara det verktyg som trottoarkanter dataintrång, sex stora iOS 8 nummer för företag?

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, rörlighet, i ny rörelse, kommer Apple inte avslöja öppning weekend iPhone 7 försäljning, innovation, Apples misslyckades mode chansning

Eller, kan användare ladda ner mjukvarupaket (IPSW-filer) från Apples webbplats för offline installationer i de kommande timmarna. Företagsanvändare kan använda Apples Phobos server för nedladdning länkar.

iOS 8 landar med tio flaggskepp nya funktioner, med mycket av samma användargränssnitt och erfarenhet som dess närmaste föregångare.

Det kommer också med ytterligare iCloud integration och ett antal funktioner som överbrygga klyftan mellan Apples mobila enhet lineup och Mac utbud av hårdvara, inklusive Kontinuitet och överlämning. Och för säkerhet medvetna, dussintals sårbarheter och säkerhetsbrister har åtgärdats i den senaste versionen.

Programvaran landar också med, större stöd företaget, för företagskunder och, bring-din-egen-enhet publiken.

iOS 8

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

I nya drag, kommer Apple inte avslöja öppna helgen iPhone 7 försäljning

Apples misslyckades mode chansning

iOS 8