Barnes & Noble scenen för Nook lansering i Storbritannien?

London kan laddar för Barnes & Noble Nook tablett, som utvecklare workshop som hölls i huvudstaden kan bana väg för väg för en brittisk lansering.

Barnes & Noble lanserar nästa generations Nook Tablet, Barnes & Noble rapporter Q2 nettoförlust, Nook värt $ 220.000.000, Barnes & Noble: Nook $ 1,5 miljarder omsättning, lanserar 8GB tablett, Barnes & Noble ögon Nook spin-off bland försäljningsbortfall

En rapport i E-bok Magazine pekade utvecklaren dag som ett tecken på att den amerikanska bokhandeln jätte kan vara att föra den efterlängtade tablett till brittiska stränder.

Den fria verkstaden bokningssystem sida säger: “kommer djupdykning i alla de tekniska aspekterna för att hjälpa dig distribuera dina appar på Nook tabletter och täcker hela utvecklingsprocessen — från App skapas till ca underkastelse.”

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Ett företag talesman var tillgänglig kommentar, och det skulle komma som någon överraskning om företaget ville hålla en potentiell lansering under wraps för nu. Men det är ett tecken på att något kan vara på väg.

Ändå tabletten kommer att anlända sent till festen, och kommer att ha en kamp på sina händer för att kräva tillbaka den höga marknadsandelen att Amazon Kindle redan har gjort mål.

E-bok kultur i Storbritannien är enorm. Från tunnelbanestationer till London bussar, skyltar och tidningsannonser, har Amazon tagit Storbritannien med storm som Amazon drog fördel av den då icke-befintliga marknaden. Varannan person på tunnelbanan på morgonen är fixerad på sin Kindle.

Låt oss inte heller glömma iPad — eftersom vissa människor gör faktiskt använda den som en e-läsare — som redan har tagit tabletten marknaden med storm, kan man se att det är väldigt mycket i en klass för sig .

Barnes & Noble måste konkurrera med Android tabletter och Amazon Kindle. Kindle konkurrerar med iPad i viss mån, och iPad konkurrerar med ingen. Apple har ledningen på tabletten marknaden och “det är bara att”.

Barnes & Noble, om det skulle ta sin tablett till Storbritannien, skulle alla utan måste samarbeta med Waterstones, rapporterar The Next Web, eftersom det fortsätter att få dragkraft i e-boken utrymme.

Sarah Tew /.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett