Brittisk hackare åtalats för inbrott

Gary McKinnon, en 36-årig före detta systemadministratör från London, laddades av en jury i New Jersey med avsiktligt skada en federal datorsystem, enligt ett uttalande från den amerikanska Åklagarämbetet i Eastern District of Virginia.

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

McKinnon tros ha angripit Earle Naval vapen Station, en amerikansk marinkommandocentral som ansvarar för att leverera ammunition till Atlanten flottan, tre gånger mellan april 2001 och september 2001.

Under den sista attacken den 23 september, 2001 DOJ hävdar McKinnon raderade viktiga filer som behövs för att driva vissa datorer i nätverket.

“Detta var ett allvarligt intrång i en viktig militärt system datorsystem vid en tidpunkt när vi, som en nation, var tvungen att kalla alla våra försvar mot ytterligare attack,” biträdande US Attorney Scott S. Christie sade i ett uttalande. Representanter från US Navy vill inte kommentera åtalet.

USA Attorney kontor åtalade också McKinnon på sju fall av obehörig åtkomst och skador på datorsystem för sin hacka på nästan 100 datorer, främst militära system. Den andra åtal laddade McKinnon med att bryta sig in system som hör till USA armén, US Navy, US Air Force, det amerikanska försvarsdepartementet och NASA, samt sex företagsdatorer. Sammantaget McKinnon påstås ha orsakats ungefär $ 900.000 i skador.

Båda åtal avkunnades tisdag morgon. USA Attorney kontor i Virginia kommer att ta ledningen på fallet, en representant från det kontoret sa.

Efter McKinnon laddades med nätverket inbrott arbetade DOJ försöka McKinnon i USA, sade Judy Prue, en taleskvinna för Storbritanniens nationella högteknologiska Crime Unit.

Det beslutades att han skulle utlämnas till USA “, sade Prue.” Tekniskt sett var vi tvungna att de-gripa den här killen.

Det amerikanska justitiedepartementet meddelade planer på att utlämna McKinnon tisdag eftermiddag. Associated Press rapporterade några uppgifter om undersökningen på måndag.

Online vandaler har ofta använt militära system som hacking mål. Pentagon, till exempel, har nämnts som många som 250.000 attacker i ett enda år. Attackerna lyckas, ibland.

I maj förra året, regeringen entreprenör krävande International erkände att en eller flera hackare bröt sig in en regering server som innehöll satellit programvara och stal kod. Bevis ledde utredarna till en e-posttjänst i Sverige, där hackare tydligen gömt koden. De skyldiga var aldrig gripits.

År 1997 var två Kalifornien tonåringar och en trio av israeliska hackare greps för att hacka sig in Pentagon-servrar. Israeliska hacker Ehud Tenenbaum, då 18 år gammal, och hans två tonårs medbrottslingar inte utlämnas ännu åtalades av de lokala myndigheterna.

USA utlämnar sällan Brottslingar, processen har visat sig vara extremt långsam i de fall som inte kräver utlämning.

I maj var två medborgare i Kazakstan utlämnas från Storbritannien mer än 20 månader efter gripandet i ett hotellrum i London anklagad för obehörig tillgång till dator och utpressning.

Oleg Zezov och Igor Yarimaka skickade påstås flera e-postmeddelanden till grundaren av finansiell information företaget Bloomberg och nu borgmästare i New York, Michael Bloomberg, kräver att han betalar $ 200.000 i utbyte mot information om hur duon infiltrerat Bloomberg-systemet.

Brottsbekämpande myndigheter har också försökt andra metoder för att rycka utländska hackare som misstänks för it-brott.

I november 2000 genomfördes två påstådda ryska hackare lockas till Seattle i en sting operation efter FBI-agenter grep bevis från en server i Tjeljabinsk, Ryssland. Myndigheter från det landskap sparade avgifter mot FBI för “hacka” tidigare i år.

News.com Margaret Kane bidrog till denna rapport. webbplatsen Storbritanniens Matt Loney bidrog från London.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m