Cisco Öppnar E20 Fray – SCRM Nästa?

Intressant …. mycket intressant.

Om du kommer ihåg ett par år sedan, gjorde jag mina företag att titta på 2009 inlägg – och, om du kommer ihåg (.? Och jag är säker på att du inte varför skulle någon men jag minns och jag knappt göra), ingår jag Cisco som ett företag att hålla eyeballing. Här är några utdrag av vad jag sa

Cisco – Detta är företaget som är den största överraskningen och minst överraskning. Under de senaste två åren, företaget positionera sig som “den mänskliga nätverk” – och med hjälp av en av mina favoritlåtar i världen – Baba O’Riley av The Who (används också på CSI: NY) för marknadsföring – har placera sig i situationen att ett allrengöringsmedel början till slut uppsättning program, hårdvara, mjukvara och processmotorer för ingrepp med sociala kund. inte bara de kopplas ihop med Oracle CRM on demand via sin WebEx organisation 2007, men de har varit att bygga och modifiera en “Unified Call kontakter” för integration med Microsoft Dynamics CRM eller salesforce.com sedan 2006. Men det går så mycket längre än så. Åh så mycket längre. Under 2007 Cisco köper två sociala nätverk egenskaper – FiveAcross, en Sothis webbplats plattform och tribes.net – mer av en gemenskap aggregering webbplats. Förvärven ledde till deras tillkännagivande i slutet av 2007 av Eos – ett operativsystem underhållning – som är utformad för att leverera multimedie erfarenheter mellan olika grupper. I februari i år, Idrotts Museum of America meddelade sin användning av Eos. Ännu bättre är Yankees använder Cisco som teknik ryggraden för att driva fläkten erfarenhet på sin nya stadion med hjälp av några anmärkningsvärda innovativa framtids ser fan vänlig mobil, hög def och interaktiva funktioner – Men naturligtvis, suck, är det inte tillräckligt. Men det finns så mycket mer att Cisco spel. De har lyckats snabbt med Cisco Telepresence – ett fenomenalt bra gjort holografiska sorts teknik som gör att möten mellan alla grupper i världen från alla platser i vad som verkar vara projektion a la holodeck. Det har varit mycket framgångsrika. Kolla in den här videon för en mindblowing titt på det. Men Telepresence och Yankees, medan otroligt cool, är inte anledningen till att de ingår. Under ledning av John Chambers, har de organiserat sin företagskultur och struktur för att säkerställa att varje anställd har inte bara tillgång till ledningen men har befogenhet att presentera idéer och fullfölja problemlösning både internt och externt. De har en demokratisk kultur som faktiskt är organiserat kring innovation. De betonar organiska ledarskap för att innovation och främja användningen av sociala medier och sociala nätverksverktyg för att underlätta att ledarskap. De förstår deras interna kunden – medarbetaren – liksom de förstår sin extern kund. Deras nummer ett rankad intern blogg handlar om samarbete. Kombinationen av denna öppna och demokratiska kultur, positionering som en ledare i den “mänskliga nätverk,” integration av Oracle CRM på on demand i sin portfölj och deras uppenbara intresse för CRM via Unified Call kontakter, deras sociala nätverk förvärv och hur de har integrerat dem båda i sin portfölj och i deras dagliga företagskultur, och naturligtvis kan vi aldrig glömma deras dominans av företagets router verksamhet, ställning killarna som ett företag som vi kunde se fram under 2009-2010 som en betydande ledare i social CRM. Min enda oro i detta avseende är att från och med nu, dessa inte verkar vara en del av en sammanhängande strategi för att vara ledande i världen av “kundens engagemang” infrastruktur. De är bara pusselbitar som råkar passa. Så kanske är Cisco nöjd med att göra allt detta för att vara # 1 spelare i $ 50 miljarder router verksamhet – och det skulle inte vara en dålig sak. Men om de ser hur hela pusslet hänger ihop (inte bara bitar) och kan presentera visionen – de kan vara en stor överraskning …

Men de gick slags tyst i år och i slutet av förra året, så att de inte gör mina företag att titta på listan för 2010 om jag tittar på dem. Men ett par ögon inte ett företag att titta på make – du kan strukturera språk på något sätt du bryr dig. Men hör och häpna, häromdagen, kom de ut och meddela en social samarbetsplattform som de kallar Quad 2,0 (jag vet inte vad Quad 1,0 var eller där det var heller). Vilket namn åt sidan, verkar vara på release, en spelare som kan konkurrera med flera andra.

Dess fokuserat starkt på intern samverkan, med hjälp av profiler och wiki-liknande samhällen att dela information,. Dess fick en tung fokus på regelbaserade system som uppfyller företagets styrning krav, inklusive roller-härledda policyhantering. Även sökmotorn, en extremt kraftfull sammanhangsstyrda, semantiska sökmotor, är roller och politik som bygger som bestämmer nivån på tillgång till information som varje anställd kan se när en sökfråga utförs,. Verkar vara integrerad med eller integrerbar med Sharepoint och Documentum, knuten till Opensocial API, men inte alla CRM-applikationer, men sedan igen, det måste verkligen vara,? stark betoning också på Unified Communications med närvaro baserad IM, ett klick telefon, video, Webex, etc .; centraliserad administrativa funktioner inklusive avsättningar och underhåll,. gemenskaperna verkar vara lite mer robust än Lotus Connections 2.5 “verksamhet,. Hög grad av personalisering med profiler med alla de fördelar som HR backend uppgifter ger som vem är var och när plus vilka projekt är de på – så tillgänglighet är alltid korrekt,. val av vad som uppvisas på “min” sida styrs av en kombination av enskilda arbetstagare och den roll som de tilldelas inom systemet, med möjligheten att ge HR information som den anställde doesn ‘t kontroll.

Här är vad jag vet om det hittills

Allt som allt, de är väl positionerade för att konkurrera med Lotus Connections 2.5 som ett samarbete eller E20 plattform. Vad detta betyder för E20 värld jag lämnar mina betydligt mer skarpsinniga kollegor Sameer Patel och Oliver Marks som vet mer om detta utrymme på varje respektive pinkies än jag vet totalt. Men det som gör detta en intressant drag för mig är när detta placerar Cisco på det spektrum av E20 och SCRM konvergens – något som verkar vara på bordet nu som båda utrymmena mogna. Jag vet inte svaret, men frågan har jag mycket intresserad när det kommer till Cisco.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden