D-Link ShareCenter Pro 1200-1205 Review

Smaken av den månad nätverkslagring verkar vara avancerade NAS-enheter som syftar till små och medelstora företag. D-Links ShareCenter Pro 1200-1205 faller ordentligt i denna kategori, som erbjuder en 5-bay nakna hölje som, om befolkade med 3TB SATA-enheter, kan ge upp till 15TB av delad lagring.

Det är en kompakt torn enhet som liknar den gamla DSN-1100 modellen, med en låsbar dörr som öppnas för att avslöja de fem varm swap drivbärare. Drives är säkrade i snabbfrigörbärare med fyra skruvar. Under dörren är en liten 128-by-32-pixel OLED statusvisning som visar IP-adress, status systemet och felmeddelanden. Varje enhet har en liten aktivitet lätt synlig – men inte så lätt i dagsljus – genom dörren.

Baktill är dubbla Gigabit Ethernet-portar, som stöder en mängd olika nätverk link aggregation, adaptiv lastbalansering och failover protokoll, plus två USB-portar med lagring och skrivare stöd. Två fläkt uttag ger ventilation, med automatisk eller manuell fläktstyrning. Vi märkte mycket lite buller i normal drift med två skivor, och även vid full fart fansen inte var alltför bullriga. Enheten kan konfigureras för att övervintra efter en viss tid, och dagliga avstängnings och avstängning gånger kan schemaläggas.

När du har installerat de två 1TB Hitachi HDT721010SLA360 enheter som tillhandahålls av D-Link för denna översyn (systemet säljs som en ren kapsling), körde vi EZ-Search upptäckt verktyg för att få tillgång till webbkonfigureringsgränssnittet. En guide System gick oss snabbt igenom de grundläggande stegen för konfiguration av protokoll för nätverksgränssnittet och fildelnings innan du frågar vilken typ av array att skapa. Vi valde en RAID-1-matris, och hela installationen slutfördes väl under fem minuter. Två andra guider tar dig genom processen att skapa användare, grupper och delade mappar. Alla guiderna är relativt enkelt, men de saknar förklaringar av mer avancerade inställningar såsom “oplocks” och “kartarkiv”. PDF manual hjälper lite, men mer detaljerad vägledning för NAS nybörjare skulle vara till nytta.

Den ShareCenter Pro stöder RAID 0-6 (med varma reservdelar och automatisk bygga kapacitet), plus JBOD sammanlänkningslägen och arrayer kan enkelt utökas, utökas eller migreras mellan kompatibla RAID-nivåer som helst. Volymerna kan krypteras och olåst antingen vid systemstart eller när en USB upplåsning nyckel (ett valfritt steg i processen att skapa volymer) sätts in.

D-Links EZ-sökning verktyg låter dig partitionera och formatera enheter, och kartlägga delade mappar

Mappade aktier och iSCSI-mål kan aktiveras samtidigt, och efter att ha aktiverat ett iSCSI-mål i webbgränssnittet (med valfri CHAP-autentisering), kan enheter delas upp och formateras med EZ-sökning verktyg om du inte vill använda Windows egen verktyg. EZ-Search kan också användas för att kartlägga delade mappar. Virtuella volymer kan skapas genom att kombinera andra iSCSI-mål i nätverket.

AjaXplorer låter dig fjärrstyra filer och konfigurera enkel fildelning funktionalitet

Konfigurationen menyn är föredömligt tydlig och ganska lätt att följa – men återigen, tillbringa tid med sammanhangsberoende hjälp betalar utdelning. Till exempel är det vid första anblicken inte helt självklart vad Web File Manager och Download Manager gör. Hjälpfilen visar dessa fjärrfilåtkomst och fil nedladdning schemaläggning funktioner, och de fungerar mycket bra. Användare kan logga in på AjaXplorer ansökan på distans via en webbläsare för att ladda upp, ladda ner och organisera delade filer. Download Manager stöder antingen FTP och HTTP nedladdningar.

Avlägsna säkerhetskopior kan göras till antingen en annan D-Link NAS eller Rsync server, är volymögonblicksbilder, lokala fil / mappsäkerhetskopior och säkerhetskopior av externa USB-enheter stöds också. En enda användare kopia av Farstone Totalt Backup Recovery Server är paketerad för klient bildbehandling, säkerhetskopiering och återställning. En papperskorgen kan skapas för varje delad mapp för skydd mot oavsiktlig radering.

Att integrera med större nätverk, är en SNMP MIB på cd och nätverksidentifiering med antingen UPnP och LLTD garanterar kompatibilitet med Windows Vista / 7 nätverkskarta. Alla vanliga fildelning protokoll stöds. Mindre företag kommer att uppskatta den dynamiska DNS-stöd, antingen D-Link egen tjänst eller DynDNS. E-postmeddelanden för en rad olika systemparametrar (exempelvis en hel skiva eller överhettning) och fel kan konfigureras, och loggfiler kan också skickas till en administratör på en regelbunden basis. Användarhantering är särskilt lätt, med förmågan att sats skapa användare eller importera från en textfil. Diskkvoter kan tilldelas varje användare.

Vi gjorde köra några prestandatester med hjälp av Passmark Performance Test – men, som nämnts, är ShareCenter 1200-1205 säljs unpopulated så dessa resultat gäller endast för vår specifika inställningar översyn. Med vår 1TB RAID-1 array, på en mappad mapp en enda filserver arbetsbelastning tråd tillbaka genomströmning av 38MB / s, sjönk till 17MB / s för fyra samtidiga trådar. Standarden disktestet gav Passmark disk poäng av 445, med sekventiell läser av 54.6MB / s, sekventiella skrivningar 39.6MB / s och slumpmässiga söker och läs / skrivprestanda av 28.9MB / s. Dessa siffror förbättras när upprepas på ett iSCSI-mål, vilket ger en Passmark disk poäng av 508,4 (med komponent poäng av 67,7, 38,8 och 34.1MB / s respektive). En enda tråd filserver arbetsbelastning testet uppnådde 41.5MB / s.

Den ShareCenter 1200-1205 är en kapabel NAS hölje som gör ett hyggligt jobb av gränsöverskridande klyftan mellan konsument-nivå NAS och mer komplexa affärssystem. Dess användarvänlighet och avancerade RAID funktioner gör det till en attraktiv, om dyra, alternativ för mindre nätverk, och vissa administratörer kommer utan tvekan att välkomna bristen på konsumentinriktade tillägg såsom mediaservrar som tenderar att skräpar ned många generaliserad ändamål NAS lådor.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator