EMC, Puppet lanseringen Razor projekt för hårdvara provisioning

EMC och Puppet har tagit ett steg tillbaka och samarbetar på ett projekt med öppen källkod dubbade Razor syftar till att upprätta en nästa generations provisioning plattform för hårdvara – den första milen i Application Lifecycle Management.

Vid en tidpunkt då rampljuset skiner och hållet på virtuell maskin och moln automation, de två företagen samarbetat på ett mjukvarustapel baserad på Puppet s mcollective företag meddelandebuss och facter nod lagerteknik som gör det möjligt för systemadministratörer att dynamiskt inventering, tillhandahållande och konfigurera hårdvaruinfrastruktur – – bare bones servrar.

Båda parter säger lösningen – som operativsystem agnostiker – eliminerar manuella fel och påskynda den tid det tar att distribuera program i DevOps eran.

Razor, som erbjuder automatisk upptäckt av realtidsinventeringsdata, modellbaserad provisionering och vilsam API – är öppen källkod under Apache 2.0 licens och finns nu för nedladdning.

Puppet Labs har blivit en guldmyntfot namn för ledning i på plats och moln eran, med Zynga, Citrix, Match.com, Twitterand Oracle / Sun bland sina Puppet företagskunder. Fysisk provisione är ny för Puppet.

Nöden är ofta uppfinningarnas moder och det är sant i det här fallet, säger Dan Hushon, som är med EMC: s kontor för CTO.

EMC ville tillämpa och hantera anpassade konfigurationer av operativsystem och applikationer och integrera dem över flera servrar i repeterbart sätt.

Varje leverantör har sin egen lösning: VMware har Greenplum för ESX, har Red Hat Cobbler, SUSE och Microsoft har sina egna erbjudanden, sade Hushon, notera att Razor ger EMC en förvaringsplats för konfigurationer och anpassningar över en 8000 nod labbmiljö. Lösningen påskyndar EMC: s apparaten leveransprocessen.

Moln, Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord, Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, lagring, lagring ser inåt: Dagens åtgärd är inne på servern, inte ute på SAN, Storage, EMC Q2 försäljning platt framåt Dell rösta fusion

EMC började arbetet med utveckling med Puppet stats maskinkonstruktion och två två co-utvecklat lösningen som är bidragit till Puppet samhället.

Med Razor, är nu kunna erbjuda metall mot moln Application Lifecycle Management Puppet, sade befattningshavare.

Razor integreras med Puppet Enterprise och programvara Puppet öppen källkod out-of-the-box, chefer från båda företagen sade.

Det är fortfarande i beta-testning, men kommer att kunna produceras i Puppet Enterprise snart, sade chefer. “Det är bara en annan aspekt av plattformen. Fysisk provisione är den första fasen i lifeycle förvaltning och vi har planer på att kommersialisera”, säger Luke Kanies, VD för Puppet Labs.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

Lagring ser inåt: Dagens åtgärd är inne på servern, inte ute på SAN

EMC Q2 försäljningen platt inför Dell rösta fusion