Försena Windows uppgraderingar: Känner du dig lycklig?

Redaktörens anmärkning: Den ursprungliga versionen av denna artikel publicerades den 20 oktober, 2012. Författaren var anställd av IBM när det skrevs. Det har redigerats för uppdaterat innehåll.

Jag vet vad du tänker: “Vill jag verkligen vill att den nya startskärmen Vill jag gå igenom en lärorik erfarenhet att ta itu med detta?” Jo, för att berätta sanningen, i allt detta Windows 8.1 pre-release spänning, jag typ av ansåg att detta själv.

Men är att XP är nu 12 år gammal, har du att fråga dig själv en fråga: Känner jag lycklig? Tja, ya, punk?

Min hemsida kollega, Steven J Vaughn-Nichols har föreslagit i det förflutna som om du för närvarande använder Windows XP, bör du nog hålla fast vid det. Han gillar inte hur Windows 8.x förändrar saker, och anser att det erbjuder, “inga verkliga förbättringar jämfört med Windows 7 eller XP”.

Snälla, låt Windows XP dö med värdighet, Windows 8:? Nej, jag är din OS-uppgradering, Vilka är de billigaste och enklaste uppgraderingsvägar till Windows 8.1, Windows 8 är den nya XP

Jag håller med Steven att Windows 8.x ändrar saker, och några mindre anpassning av slutanvändaren kommer att krävas.

Det finns ingen väg runt det faktum att den nya startskärmen med sin Live Tiles-baserade användargränssnitt och full-screen Windows Store apps, har varit en stor överraskning för slutanvändare som aldrig har stött på det förut.

Det är en annan version av Windows, vilket betyder att det är dags för Microsoft att ändra mixen av konsumentprodukter och skriva sina licensavtal. Här är vad man ska leta efter i den nya lineupen (med några förslag på hur du skulle kunna spara lite pengar).

Men när Steven och jag korsade lightsabers i webbplatsen stora debatten nästan ett år sedan om huruvida om Windows 8.x bör installeras på äldre datorer, tog jag den position som, en bör ändå göra det trots inlärningskurvan.

Och när du inte helt kan bortse från inlärningskurva, det är inte så allvarlig som många industri förståsigpåare gör det ut att vara, och absolut inte lika förvirrande som vissa författare på mer traditionella nyhetskanaler har påstods det att vara.

Om du har använt en modern version av Windows åtminstone sedan Vista eller Windows 7, har du kanske en dag av anpassning för att ta itu med och lära sig några nya beteenden, om ens det.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Om du är en Windows 8 användare redan är Windows 8,1 uppgraderingen gratis.

För att testa denna teori ut för ett år sedan gav jag frigörkoden Windows 8 Home Edition till min fru, som kör den på en Intel Atom-baserad allt-i-ett-dator med 4GB RAM, knappast en kraftfull maskin.

Jag visade henne hur man växla fram och tillbaka mellan den nya startskärmen och den traditionella skrivbordet och hur nya plattor UI och Windows Store fungerar.

Det tog en hel 15 minuter. Jag har inte haft ett klagomål, eftersom att hon har blivit “förlorade” eller “förvirrad” och har inte kunnat få sitt arbete gjort.

Jag tror att vi har slagit den hästen tillräckligt under de senaste två åren för att göra ett bra argument som gett allt OS erbjuder, det är definitivt ett värdefullt uppgradering över Windows 7 och Windows Vista. Så det borde vara en självklarhet att det är en betydande uppgradering under XP.

Om du är en konsument för närvarande använder Windows 7, är behovet av att uppgradera mycket mindre övertygande än om du använder Windows XP eller Vista användare, men du kommer att dra nytta av flera år av prestandaförbättringar och buggfixar, att kunna att eliminera din befintliga antimalware svit till förmån för en mer integrerad lösning, samt njuta av nya Windows Store appar och integrerade molntjänster.

Om du har köpt en Windows Vista-system (eller dig “nedgraderas” från Vista till XP) och passerade på Windows 7, är det dags att gå vidare.

Medan min fru har använt Windows i över 20 år, hon är inte en IT-nörd ens vildaste fantasi. Hon är bara en behörig slutanvändare, vilket sannolikt sätter henne med de flesta människor som är i arbetskraften och måste använda och egna datorer.

Visst, det finns fortfarande människor som kämpar med mycket grundläggande begrepp skillnaderna mellan mappar och filer, inte förstår vad en webbadress är, eller inte vet hur du ansluter till ett trådlöst nätverk. Nej, verkligen, dessa människor fortfarande existerar.

Dessa är samma vänner och släktingar som behöver ständig hand innehav och den årliga PC-programvara uppdaterings och sanering. Tacksägelse når, och jag föreslår att några av er tror verkliga noga innan erbjuda dina personliga IT supporttjänster, eftersom du måste ge dessa folks utbildning. Jag garanterar det.

Men dessa människor förmodligen inte fungerar typ av jobb som kräver användning av datorer på en daglig basis och de kan inte ens vara produktiva medlemmar av arbetskraften, period. Och de säker som fan inte läser denna kolumn eller någon av de artiklar på denna webbplats.

Trots allt, om en 3-åriga barn kan räkna ut, varför kan inte en 44-årig vuxen som har använt datorer i någon form för hela sin karriär?

Jag tror att vi har slagit den hästen tillräckligt under de senaste två åren för att göra ett bra argument som gett allt OS erbjuder, det är definitivt ett värdefullt uppgradering över Windows 7 och Windows Vista. Så det borde vara en självklarhet att det är en betydande uppgradering under XP.

Men kanske du fortfarande inte övertygad.

Obi-Vaughn säger att du ska bo med din XP. Vet du vad? Så gjorde I. I juni 2008. Och det är då OS var sju år gammal, hade sin senaste Service Pack, och vi var alla står inför skrämmande möjligheten att flytta till Windows Vista.

Med detta sagt, det har varit en hel del positiva förändringar under de senaste fem åren till Windows. stöd Hårdvaran har förbättrats enormt, och Microsoft har gjort ett utmärkt arbete för att förbättra all-around systemets prestanda och effektivitet.

Men de har också gjort OS mycket lättare att fortsätta att upprätthålla och det är mycket mindre av en malware mål på grund av grundläggande arkitektoniska förändringar som har gjorts, som börjar med Windows Vista.

Jag behöver inte berätta hur mycket mer sofistikerade skadliga program har blivit sedan 2008, och hur otillräcklig XP är att vara upp till uppgiften att hantera den, särskilt med zero-day-attacker.

Windows 8.x levereras med inbyggd antimalware i form av Windows Defender, som helt eliminerar behovet av tredjeparts antivirus- och antispionprogram. Det ensam i min mening är värt priset för antagning om du är en konsument överväger att ta steget.

Det är också värt att nämna att genom att fortsätta att använda XP, du riskerar på sikt att överges av mjukvara och hårdvara / enhetsförsäljare med framtida patchar och uppdateringar.

För närvarande, den senaste och standardiserad webbläsare kan köras på XP är Google Chrome, och det är tveksamt om hur länge företaget kommer att stödja webbläsare bygger på XP.

Det finns även Firefox, men återigen, det är ett projekt med öppen källkod som kommer att behöva göra sina prioriteringar utveckling baserad på begränsade resurser och inriktning på de mest populära OS-plattformar.

Om du har köpt en XP-system som var precis på väg mot Windows Vista-uppgradering under 2008, och du vidare Vista och Windows 7, av samma skäl, gå vidare.

Om du har en XP-system som köptes mellan 2001 och 2006, så ska du nog överväga att ersätta datorn. Jag inser att det finns människor där ute som är tveksamma till att spendera någon form av pengar på datorutrustning med tanke på ekonomin, såsom äldre människor med fasta inkomster, men PC priserna är billigare än någonsin dessa dagar.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Är du en av dessa människor eller små företag som finner sig med att uppdatera OS en gång varje år eller så på grund av någon slumpmässig malware infektion eller någon annan programvara eller hårdvarufel?

Du har säkert lagt märke till vid det här laget att installera en Windows XP-system och få det upp till nuvarande patch nivåer med alla nödvändiga drivrutiner är en övning som i huvudsak kastar hela dagen i toaletten.

Det är, om du inte har köpt någon form av ren metall säkerhetskopiering och återställning system som Acronis, eller du är en företagsmiljö som har hållit XP mästare bilder och använder Windows Deployment Services (WDS) eller någon annan integrerad bygga arbetsstation och patchhantering lösning.

Som förresten, är en enorm investering i tid och energi att fortsätta att upprätthålla äldre operativsystem som XP. Fråga vilken desktop support person i någon IT-supportorganisation.

De hatar det, och de hatar dig för att fortsätta att få dem att göra det.

Så om du är ett företag och har lagt upp dina Windows 7 distributioner, du bara be om mer smärta och fortsätter din exponering.

Känner du dig lycklig? Väl do’ya?

Om du fortfarande har frågor om uppgradering, här är ett enkelt beslut matris.

Om du är en Windows 8 användare redan är Windows 8,1 uppgraderingen gratis.

Om du är en konsument för närvarande använder Windows 7, är behovet av att uppgradera mycket mindre övertygande än om du använder Windows XP eller Vista användare, men du kommer att dra nytta av flera år av prestandaförbättringar och buggfixar, att kunna att eliminera din befintliga antimalware svit till förmån för en mer integrerad lösning, samt njuta av nya Windows Store appar och integrerade molntjänster.

Om du har köpt en Windows Vista-system (eller dig “nedgraderas” från Vista till XP) och passerade på Windows 7, är det dags att gå vidare.

Om du har köpt en XP-system som var precis på väg mot Windows Vista-uppgradering under 2008, och du vidare Vista och Windows 7, av samma skäl, gå vidare.

Om du har en XP-system som köptes mellan 2001 och 2006, så ska du nog överväga att ersätta datorn. Jag inser att det finns människor där ute som är tveksamma till att spendera någon form av pengar på datorutrustning med tanke på ekonomin, såsom äldre människor med fasta inkomster, men PC priserna är billigare än någonsin dessa dagar.

Du kan alltid blåsa liv i din gamla clunker med Linux, men om vi pratar lärande kurvor, är Linux inte ens på samma planet som Windows 8.x om du har vant sig vid att använda Microsoft operativsystem.

Om du verkligen tror att Windows 8.x startskärmen kommer att ge dig passar, sedan inte ens försöka Ubuntu. Lycka till att få alla dina favorit Windows-program för att arbeta i det också, särskilt utan virtualiseringsteknik.

Kommer ni att hålla med XP och ta risker, eller kommer ni att ta Windows 8,1 steget? Prata tillbaka och låt mig veta.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick