Alibaba att investera $ 194.000.000 på kinesiska finansiella medier företag

Alibaba Group betalar 1,2 miljarder yuan ($ 194 miljoner) för en hemlig andel i China Business News (CBN), en välkänd inhemska finansiella media företag som producerar både TV-program och tidningar i landet, enligt en Sina nyhetsrapport på torsdag .

I ett uttalande från Alibaba, sade den kinesiska e-handel jätte att affären med CBN syftar till att inrätta en finansiell data och information plattform för att tillhandahålla tjänster för den snabbt växande marknadsinvesteringar i Kina.

Kallar sig “världens största kommersiella uppgifter företag”, enligt Sina nyheter, har Alibaba byggt upp en mega pool av kunddata och information genom sina olika verksamheter, inklusive e-handel, ekonomi, logistik, hälsa och kultur.

Lokala rapporter sade riktiga namn användare av Alipay – Alibaba e-betalning arm som hanterar en majoritet av online-betalningar i landet – hade nått 300 miljoner i slutet av 2013, med över 12,5 miljarder betalningar hade gjorts av Alipay att år.

Alibaba Yu’E Bao, världens fjärde största pengar fond, hade 185 miljoner deltagare i slutet av 2014. Storleken på förvaltat kapital under fond har nått 711.7 miljarder yuan per den 31 mars.

Under dagens affär kommer CBN börja tillhandahålla information aktiemarknaden Alipay användare och mobila användare av Alibaba online marknaden Taobao kommer också att kunna komma åt till CBN rikedom förvaltning informationstjänst.

Alibaba började sin inträde i informations tillhandahålla tjänster genom att rikta små och medelstora företag, samt investerare och finansiella beslutsfattare i Kina, enligt uttalandet.

Lokala medier sade att affären visar Alibaba ambition att utveckla en kinesisk version av Bloomberg i landet.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard