Alibaba på väg till tech-tung NYSE för IPO

Kinesiska Internetföretaget Alibaba förbereder sig för IPO denna sommar. Smarta tech leverantörer kommer att behöva justera fokus att förbereda sig för omvälvande förändring i hur vi kommer snart att handla på nätet.

På väg att bli den största offentliga debut i historien, är det allt annat än sagt och gjort att Alibaba kommer att ledas till New York Stock Exchange snart.

Bloomberg rapporterade på torsdagen, baserad på en icke namngiven källa sade att vara bekant med ärendet, att den kinesiska tech jätten skulle göra nyheterna tjänsteman genom en uppdaterad ansökan i slutet av kontorstid idag.

NYSE själv bekräftade nyheten i ett uttalande. Alibaba kommer att handlas på golvet med kortnamnet “BABA.”

Beslutet skulle markera en annan kupp för NYSE över kolleger Wall Street NASDAQ, den offentliga bilden som har lidit oerhört sedan sabbade Facebook börsintroduktionen i maj 2012.

SEC slog så småningom den amerikanska börsen med en $ 10 miljoner straff över dåliga beslut som fattas samt system som inrättats under börsintroduktionen och sekundär handelssystem för aktier av världens största sociala nätverk.

Enligt den myndighet i 2013, var det den största straffet någonsin avkunnats mot en börs.

NYSE: Vi är glada att välkomna Alibaba Group till NYSE där de kommer att gå med i vårt nätverk av världens bästa företag och ledande varumärken.

Stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar, Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT-avbrott, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Sedan dess har NYSE inofficiellt blivit en sweet spot för Silicon Valley företag redo att göra sin offentliga debut, visade mest framträdande av Twitter höstas.

Alibaba sparade dess F-1 med United States Securities and Exchange Commission maj efter veckor av rykten och förutsägelser om en IPO värt upp till $ 20 miljarder dollar.

Siffran rundade ut närmare en ännu icke shabby $ 1 miljard dollar, trots att tidigare uppskattningar har låst Alibaba är värt att vara runt $ 168.000.000.000, vilket skulle göra den till den mest värdefulla Internetföretaget efter Google.

Alibaba har gjort ett antal åtgärder för att stärka sin nedersta raden medan uppvakta Wall Street samt Silicon Valley, från, lagra upp patent, att öppna dörrarna till en, ny moln datacenter i Peking.

Känd i USA främst för sitt samarbete med Yahoo, är Alibaba en eBay-möter-Amazon och sedan någon form av verksamhet.

Alibaba äger Taobao Marketplace, Kinas största online shopping verksamhet, liksom Tmall, landets största tredje part plattform för varumärken och återförsäljare. Som skröt av företaget självt i F-1, “Alibaba är synonymt med e-handel i Kina.”

De flesta av Alibaba omsättning härrör från marknadsföring och annonser på nätet. Andra intäktsströmmar inkluderar medlemskap och transaktionsavgifter, mervärdestjänster och molntjänster.

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar