Apple, gyllene iPhone och leverantörskedjan

Det finns alltid en bit av en dum säsong vibe i luften i veckorna fram till en förväntad Apple avtäckningen, och eftersom Cupertino elektronik jätte väntas avslöja en ny iPhone den 10 september, har ryktet kvarn har kastat på högvarv.

En av de galnaste bitar av skvaller att dyka upp är att Apple planerar att släppa en guld – eller champagne – färgad iPhone. Nu, medan; idén om en blinged upp iPhone inte flyter min kvist, kan jag se hur en sådan anordning kan ha överklagande i vissa områden. Till exempel är den kinesiska älskande guld för tillfället.

Men det finns mycket mer att tillverka en gyllene iPhone än att måla – eller anodisering – saken guld.

För det första, hur mycket av iPhone kommer att anpassas? Kom ihåg hur mycket besvär Apple hade med den vita iPhone? Bara att få glaselement rätt var tillräckligt stort jobb, och om den gyllene iPhone innebär anodisering infattningen rostfritt stål, då detta skulle lägga geometriskt till komplexiteten.

Vanity eller begränsad upplaga färger kommer också sätta större press på Apple att leverera felfria produkter. Du minns förmodligen skriken efter lanseringen av iPhone 5 när vissa personer fick sina mobiltelefoner pre-repad.

Apples huvuduppgift med iPhone i veckorna efter dess release kommer att hålla saken i lager. Även den minsta krusning i leveranskedjan kommer att ha en negativ dominoeffekt på Apples bottom line kommer i slutet av kvartalet, och detta är en fjärdedel att analytiker och förståsigpåare både kommer att titta noga.

Allt som fördröjer iPhones rullar av produktionslinjen och i händerna på kunder är en dålig sak, och om Apple är verkligen att släppa den nya iPhone i en guld version – av för den delen någon färg – då måste se till att människor inte lämnas väntar på specifika färger för att komma in i lager.

Även om något annat än än den normala svart eller vit färg är listad som “begränsad” detta kan fortfarande sluta med människor som håller på sina pengar tills färgen de vill blir tillgängliga.

IPod är en mogen produkt, och försäljningen är bara ett par miljoner per kvartal,. IPod är långt ifrån lika viktigt att Apples bottom line som iPhone är.

Även detta inte skulle vara bra för Apple kommer det första hela kvartalet efter lanseringen av den nya iPhone.

Apple inte erbjuder iPod touch, iPod shuffle och iPod nano i en rad olika färger, men det finns två viktiga skillnader mellan iPod och iPhone

Även om jag verkligen inte vill en, om Apple verkligen inte erbjuder en gyllene iPhone, kommer det att bli intressant att se hur det utspelar sig.

Så, som vill ha en blinged upp iPhone?

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik