Apple WWDC 2016: 12 stora hämtställen

Utvecklare kommer att ta en ännu större del i utformningen av iOS 10, MacOS och watchOS 3.

WWDC 2016

Bakom huvud glitter: Fem saker du kan ha missat, iOS 10: Apples “största frigivning någonsin” för iOS, här är hur Apple planerar att skydda din integritet, Apple plockning av årets bäst utformade program, iOS 10 kommer att göra 40 procent av alla iPads föråldrad,? De goda och dåliga av Apple MacOS Sierra, watchOS 3,0 uppdateringar beskrivs,? Apple Pay breddar nå webben, konkurrerar med Amazon, PayPal, Apple gör sin AI pivot med Siri och iOS 10

Native appar, omedelbar lansering, en docka, en Control Center och så vidare är nu möjligt. Vi kanske har fnissade lite när vi såg hårdvara specs i Apple Watch när den först presenterades förra året, men watchOS 3 nu låsa funktioner som jag tror att de flesta – utanför Apple – kunde ha drömt om.

Hittills har Apple Watch varit ett exklusivt tillbehör till iPhone, men nu Apple sträcker att genom att göra det en praktisk Mac tillbehör, vilket gör att ägarna att automatiskt låsa upp sin bärbara eller stationära utan att behöva ett lösenord.

Google Chrome hackar: Gör din webbläsare snabbare, effektivare och öka produktiviteten, Eran av högteknologiföretag “kopiera Apples närmar sig sitt slut, Top 10 snabbaste smartphones: Surprise! Apple och Samsung är långt ifrån toppen, Förvandla din iPhone eller Android smartphone i en satellittelefon

MacOS och iOS 10 kommer att bryta ner gränserna mellan de olika enheterna, vilket gör det lätt att starta ett projekt på en enhet och sedan flytta till en annan sömlöst med funktioner som Universal Urklipp.

Apple preliminärt doppa sin tå i AI vatten med teknik som kan analysera dina foton efter ansikten och sammanhang – allt gjort lokalt – och genom att tillämpa LSTM (Long korttidsminnet) djupa inlärningsteknik till Meddelanden.

Jag tappat räkningen på hur många gånger som “China” sades under grundtonen. Och det är ingen överraskning med tanke på hur det snart kommer att bli Apples största marknad.

Men snarare än iCloud är en enhet som du måste manuellt släppa saker i, MacOS kommer att få optimerade lagringsfunktioner som automatiskt lagrar gamla filer i molnet för att frigöra utrymme lokala hårddiskutrymme (som utan tvekan innebär mer icloud intäkter för Apple).

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Vi flyttar bort från text och emojis och få funktioner som intelligenta förslag, kontaktinformation, intelligent schemaläggning, kalender tillgänglighet, senaste adresser och mycket mer. Det finns också en hel rad nya jippon samband med emojis, nya pratbubblor, osynligt bläck effekter, tillsammans med handskrift funktioner som Digital Touch.

iOS 10 ger nya funktioner som röstbrevlåda transkription och telefon spam upptäckt, och en ny VoIP API för inkommande samtal låter dem att se ut som vanliga telefonsamtal och uppfräschade kontaktkort som nu medvetna om nya tjänster såsom WhatsApp.

Om du väntade en stor mängd nygamla i iOS 10, MacOS och watchOS 3 då du kommer att bli besviken. Denna runda av uppgraderingar handlar om att ta funktioner från en plattform och flytta dem till en annan (till exempel Control Center och Dock nu i watchOS), och revidera befintliga appar, vilket gör fler funktioner tillgängliga från iOS låsskärmen och föra appar som har varit i flera år – såsom meddelanden och telefon – upp-to-date.

Siri, meddelanden, och HomeKit håller på att öppnas upp till tredjepartsutvecklare, som gör det möjligt för en hel rad nya och spännande appar för både iOS och MacOS. Hellre än att behöva ha fler och fler funktioner i ugn i operativsystemet – oundvikligen bidrar till svälla – användare kan i stället välja den funktionalitet de vill lägga genom att hämta relevant tredje part app.

Apple lagt en tung fokuserat på integritet, belyser end-to-end-kryptering för kommunikationer som lämnar enheten och genom att göra AI funktionalitet kör lokalt på hårdvaran, snarare än lossning den i molnet.

För att främja nästa generation av kodare, har Apple utvecklat ett nytt verktyg som kallas Swift Lekplatser för iPad för att vägleda användarna genom processen att lära sig koden. Och så att detta verktyg har den bredaste räckvidden möjligt, det kommer att vara fri från App Store.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik