Bättre energieffektivitet är kännetecknande för Xeon server CPU uppdatering

En av de mest spännande framstegen inom Intels senaste Xeon server portfölj uppdatering från mitt perspektiv är den enorma förbättringar när det gäller energieffektivitet, särskilt för riktigt avancerade tillämpningar. Även om ditt företag är inte särskilt uppmärksam på hållbarhetsfrågor resurs eller gröna IT föreställningar om materialförbrukning, jag vet att det bryr sig om att skära sin budget el.

Bull använder nya Xeon arkitektur i centrum av dess bullx B700 superdatorer, som utformats för att ge “drastiska besparingar” energiförbrukning. Det möjliggörs av både Intel-kretsarna och Bull direkta vätskekylning strategi,. Dell har gjort Fresh Air kylning (som låter sina servrar körs vid temperaturer vid högre temperaturer) samt Open Ström Hantera Center (för närmare hantera strömförbrukning ) stora funktioner för sina 12-generationens Poweredge-servrar,. Fujitsu skapat en ny kylning arkitektur runt sin senaste PRIMERGY server Update (den CX1000) som trattar varm luft upp och ut genom toppen av ställningar, vilket gör att fler ställningar ska placeras back- to-back i mindre datacenter,. Hewlett-Packard är bjudet idén att dess ProLiant Gen8 servrar kan nästan dubbelt datorkraft per watt och bidra till att minska energikostnader i genomsnitt med upp till $ 7.000.000 under tre år (det är då du tar en titt på möjlighet att köra sina äldre Gen6 servrar kontra uppgradera till den nya linjen HP har introducerat vad man kallar HP 3-D Sea of ​​sensorer för att hjälpa hålla koll på kraft-, arbetsbelastning och temperaturdata,.. NEC har unfurled ECO mittlinje uttryckligen fokuserade på att minska energiförbrukningen av servrar genom skåp och rack konstruktionsändringar,. Super Micro Computer har använt de nya Intel-processorerna i mitten av nästa generations server s och relaterad produkt linje och har en ny FatTwin arkitektur vid horisonten, alla med förbättrad kylning av systemet, högeffektiva digitala switchade nätaggregat och andra strömspar faktorer.

Intel Xeon-processor ES-2600-serien är utformad för att förbättra prestanda per watt med upp till 80 procent och minska strömförbrukningen på servrar med upp till 50 procent, enligt SYSmark, Mobile och SPEC.org riktmärken att Intel har gått. Detta gäller särskilt för applikationer som är extremt beräkningsintensiva, såsom finansiell analys, skapande medieinnehåll eller högpresterande datorer, enligt Intels introduktionsmaterial.

Flera tillverkare server har redan hoppat in på marknaden, försöker pracka de energieffektivitetsvinster som en nyckelfaktor. Om det är ett av dina viktigaste problem när du börjar möjligheter till utvärdering under vad som är säker på att vara en mycket aktiv serveruppdateringscykel, här är några av de företag som hoppade ut framför förra veckan med särskilt högt energispar meddelanden.

eBay: Datacenter effektivitet = företagens överlevnad; Psssst. Googles datacenter effektivitet hemligheter. Vidarebefordra dem.

Observera jag inte namnge alla leverantörer som har aviserat servrar baserade på den nya Xeon eftersom det finns många av dem som inte nämns nedan. Jag fokuserar bara på de som gör en stor sak om att minska energiförbrukningen och hjälpa din organisation fokus på effektivitet ekvationen energi för dina datacenter.

 berättelser

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen