Cisco: Smartphone trafik kommer att växa 50 gånger 2016

Ett flertal rapporter har föreslagit att vi får se någonstans mellan 25 och 50 miljarder anslutna enheter år 2020. Men mobil datatrafik nummer kommer att skjuta i höjden långt innan dess, baserad på ny forskning från Cisco.

Cisco Visual Networking Index Global mobil datatrafik prognos för 2011-2016 hävdar att vi får se en sådan ökning i den globala mobil datatrafik eftersom antalet mobila Internet-anslutna enheter (uppskattningsvis 10 miljarder) kommer att överstiga antalet personer på planeten.

Cisco citerade en FN-statistik som förutspår världens befolkning kommer att vara runt 7,3 miljarder år 2016.

Andra möjliggörare inkluderar snabbare nätverkshastigheter, mer intresse för video streaming mobil, och helt enkelt bättre mobil teknik som uppmuntrar konsumenter att köpa och använda smartphones och surfplattor mer.

Globala mobila datatrafiken kommer att öka med 18 gånger mer från 2011 till 2016., Smartphone trafik, i synnerhet, kommer att vara 50 gånger större i 2016 än det är nu,. Tabletter kommer att se den högsta tillväxttakten på 62 gånger mer trafik, men 4G-anslutning kommer att växa 112 gånger,. mobil video kommer att göra upp 71 procent av mobil datatrafik med 2016., Smartphones, bärbara datorer och andra bärbara enheter kommer att driva ungefär 90 procent av den globala mobil datatrafik med 2016.

Här är några höjdpunkter från rapporten

Specifikt världsomspännande mobil datatrafik kommer bör i genomsnitt 10,8 exabyte per månad – eller en årstakt på 130 exabyte – 2016.

För att sätta det i perspektiv, motsvarar det till 33 miljarder DVD-skivor, 4,3 quadrillion MP3-filer, eller 813 quadrillion textmeddelanden.

Geografiskt bör vi se den största hopp i Afrika med 104-procentig ökning av mobil datatrafik. Västeuropa kommer faktiskt se minst en 68 procent hopp.

För en underhållande titt på hur flera enheter kommer att driva trafik år 2016, kolla in denna charmiga parisiska mobilkärlekshistoria promo videon nedan

Cisco lanserar förbättrad switchar för att stödja en snabb övergång till molnet, Cisco lanserar nya Aironet trådlösa åtkomstpunkter, ögon mer rumsliga strömmar, Gartner: Identitet en hävstång för kontroll, 6 trender för 2012, Mobila banktjänster kan vara måste ha alternativ för konsumenterna, Cisco: Nästan hälften av IT-chefer fortfarande mot BYOD trend

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera