Ciscos Chambers: Megavendor rankas på väg att tunnas

ORLANDO — Cisco vd John Chambers sagt så många som hälften av de sex företag teknikleverantörer kan tona ut av topplaceringar under de kommande fem åren. Vinnarna kommer sannolikt att ha programvara, kisel och hårdvara för att integrera.

I en keynote intervju på Gartner Symposium, var Chambers ombedd att handikapp den megavendor fältet som är på väg att brytas. Den megavendor fältet i näringslivet tech består av Cisco, Microsoft, IBM, HP, Oracle och SAP.

Vilken som helst av de sex leverantörer som tror att de kommer att vara i det översta sex fem år från nu säkert kommer att vara fel “, sade Chambers.” Av sex av oss i bästa fall fyra eller tre kommer att vara i topp fem år från nu.

Varför? Affärsmodeller förändras alltför snabbt och några stora tech spelare kommer att ta en träff, sade han.

Bästa prestation under senaste 17 åren? Chambers sade han återuppfunnit företaget och sig själv. Det knep för nygamla kom från att arbeta på IBM och Wang och se viktiga tekniska övergångar missade,. Ciscos nästa VD kommer att vara villiga att utmana vad Chambers har gjort. Ciscos nästa VD kommer också att vara mindre styrning och kontroll och mer samarbets. Chambers sade Cisco är ute efter att övergå till en ny ledare i ett par år,. En brist på ingenjörer och invandringsproblem hämmar föra in teknik talang. Talang kommer att saknas är någon som vet verksamhet och IT,. Leverantörer och kunder måste utvecklas den rollen av IT och vet verksamhet först och hur man implementerar IT sekund,. Internet allt kommer att vara en plattform för framtiden “, säger Chambers . Cisco får en “rättvis” märke på användarvänlighet,.. på kinesiska högteknologiföretag (läs Huawei), Chambers sade att USA kan inte göra misstaget att döma företag efter plats “Kina kommer att vara en allierad till USA, “sade han,. Chambers skulle kasta patentsystemet helt han sade också att teknikföretag inte bör stämma gemensamma kunder om det inte är en kritisk del av immateriella rättigheter..

Chambers ta är att företagen kommer att behöva ett integrerat paket av hårdvara, kisel och programvara för att hantera övergångar. “De företag som leder i framtiden kommer att göra alla tre”, sade Chambers. Han tillade att du måste ha kontroll över marker, hårdvara och mjukvara för att röra sig snabbt. “Om du har bara programvara som du inte kommer att kunna agera snabbt nog,” sade Chambers.

Megavendors måste också förnya. Chambers frågade CIO: er som ser till sina stora leverantörer för innovation. Det fanns inga takers. Då Chambers frågade vad CIO ser till Apple, Facebook eller Google för innovation och händer gick upp.

När de ombads att nämna de troliga leverantörer för att falla, Chambers tappade några tips. Han sade att om allt du har är en programvara pjäs “du inte kommer att kunna agera snabbt nog.” Att nämna tydde på SAP och Microsoft kan snubbla. IBM, Oracle och Cisco har processorer, hårdvara och mjukvara. I den logiken, HP, som saknar kisel, kunde lämnas ut.

Allt detta sagt, Chambers verkade veta var Cisco behöver nötkött upp.

“Du kommer att se oss gå i programvaran på flera fronter”, säger Chambers, som sade Cisco siktar på att fördubbla sin programvara intäkter under fem år.

Chambers tillfrågades om det var bra för att vara Oracle. Chambers sade företaget har bemästrat fientligt övertagande. “Måste jag gillar Oracles hand? Oh ja,” sade Chambers. Oracle har programvara, kisel och hårdvara, men Cisco är rätt plats vid rätt tidpunkt, sade Chambers. “Jag skulle inte satsa mot Oracle”, sade han.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Cisco VD hade en annorlunda syn på HP.

“HP är ett företag som har förlorat sin väg”, säger Chambers, som sade vd Meg Whitman kan vända det.

Bland andra ämnen

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”