Dragon NaturallySpeaking Preferred 6,0 ​​Review

Dragon NaturallySpeaking är tillbaka, och den här gången är det bättre än någonsin. När Scansoft köpte draken från tidigare ägare Lernout och Hauspie, återuppstod den kraftfulla taligenkänning program, och sedan förfinat den. Nu slår NaturallySpeaking 6,0 diktamen noggrannhet även IBM ViaVoice 9,0 s. Detta program fungerar också så smidigt med Microsoft Word som vi upplevde ingen märkbar fördröjning i programmets tal-till-text transkriptioner. Oavsett vad din röstigenkännings uppgift, hemma eller på jobbet, vända sig till NaturallySpeaking Preferred 6,0 ​​först.

Innan du installerar NaturallySpeaking, se till att datorn kan hantera resurskrävande tal program i första hand. NaturallySpeaking 6,0 rekommenderar minst processorhastighet av 400 MHz. För riktigt snabb transkriptioner, men vi rekommenderar 800MHz. Vid denna hastighet, vi upplevt nästan ingen fördröjning mellan att prata och se texten på skärmen. Se till att du har minst 128 MB RAM, också.

Som med alla sådana program, måste du träna NaturallySpeaking att förstå nyanserna i din egen röst. I våra tester, tog det bara ca 20 minuter att installera och tåg NaturallySpeaking – ViaVoice s installera / träningsprocessen tog 10 minuter längre. Därefter snabbt anpassar guiden Audio Setup grund mikrofon som följer med programmet.

När du är klar med installationen och starta programmet visas en enkel verktygsfält som vänder på mikrofonen på skärmen och låter dig komma åt programmenyer. Nu, du bara diktera in alla aktiva fönster. Vi försökte diktera i program som Word 2002 och Quicken, och hade inga problem alls.

NaturallySpeaking 6,0 s mycket förbättrad noggrannhet är imponerande. I våra tester – där vi dikterade en tidning berättelse, ett e-postmeddelande och ett affärsbrev – gjorde draken en imponerande 95 procent, vilket innebär att det misstolkas bara 5 av 100 ord. Det är något bättre än ViaVoice s 92 procent noggrannhet och mycket bättre än NaturallySpeaking 5,0 s 85 procent.

Mindre imponerande är NaturallySpeaking nya Nothing But Speech funktionen, som är tänkt för att filtrera ut “ums” och “AHS”. När vi medvetet fållade och hawed under vår diktamen, gjorde draken inte ta bort ovidkommande ljud. Istället transkriberas det våra mummel som allt från “a” till “och” till “i”.

När det gäller navigering, NaturallySpeaking ger dig bättre kommando och kontroll över Windows och andra populära program – till exempel Microsoft Word, Excel, Outlook Express, Eudora och AOL – än någonsin tidigare. Det låter dig starta program muntligen, men du kan styra dina program med vanlig engelska kommandon som “Klicka på Arkiv” eller “Välj nästa mening”. Behöver du handsfree-surfning? Draken har det täckt. Programmet låter du klickar på en länk på en sida i Internet Explorer genom att läsa länkens första ord. Om det finns flera möjligheter, Dragon siffror varje länk, och du helt enkelt säga numret. NaturallySpeaking svarar också på kommandon sådan “Bläddra ner” eller “Back”. Tyvärr, du fortfarande inte kan läsa de personliga länkar som du sparar på IE Länkar verktygsfält. Dessutom gör NaturallySpeaking inte fungera med alla Netscape-webbläsaren.

Som i tidigare versioner, talar NaturallySpeaking förstärkta text-till-tal-motor i en realistisk röst – och i denna version, rösten verkligen låter mer mänsklig än robot. För att aktivera motorn, bara markera text eller placera markören på en plats, säger ”, och draken kommer att läsa från den punkten.

Scansoft erbjuder telefonsupport från 09:00 till 05:00 måndag till fredag, samt e-support och via webben, produktuppdateringar, en kunskapsbas och ett användarforum.

När det gäller taligenkänning, snabbhet och noggrannhet är av största vikt – och det är där NaturallySpeaking Preferred 6,0 ​​träffar sin huvudkonkurrent, IBMs ViaVoice 9,0. Om du vill prata i stället för typ, är detta uppstånden programmet att få.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator