Fallstudie: City of Fairfield använder virtualisering för att mer effektivt leverera viktiga stadens tjänster

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen VMware.

Fallstudie: CharterCARE Health Partners utnyttjar Cloud och VDI att Stöd Digital Records Management och regelefterlevnad, Tampa Bay Rays Hit Home Run med virtualisering som Aktiverar Tablet Applications Leverans inom området, VMwares Carl Eschenbach på omfattningen och djupet av Cloud Computing och hur CIO kommer att behöva anpassa, VMworld Showcase: Hur ADP Dealer Services förmåner från VMware View i dess växande användning av skrivbordsvirtualisering, VMworld Fallstudie: City of Pittsburgh IT framgång och den gynnsamma synergieffekter mellan virtualiserade servrar och stationära datorer, från VMworld, Kosmetika Giant Revlon Selar Power of Private Cloud att producera imponerande besparingar och kostnads ​​Undvikande

O ur nästa VMware fallstudie intervju fokuserar på staden Fairfield, Kalifornien, och hur IT-organisationen har det belånade virtualisering och moln -delivered program för att ge nya nivåer av service i en allt mer effektivt sätt.

Vi får se hur Fairfield, en medelstor stad av 110.000 i norra Kalifornien, har tagit gör-mer-med-mindre talesättet till fullo, börjar intressant med kärn- och verksamhetskritiska stadens tjänster applikationer.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Denna berättelse kommer som en del av en särskild BriefingsDirect podcastserie från VMworld 2011 konferensen. Serien utforskar det senaste inom cloud computing och virtualisering infrastruktur utvecklingen.

Här för att dela mer information om hur virtualisering gör den offentliga sektorn mer lyhörd till lägre kostnader är Eudora Sindicic, Senior IT analytiker över verksamheten i Fairfield. Diskussionen modereras av Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions. [Upplysningar: VMware är en sponsor av BriefingsDirect podcasts.]

Här är några utdrag

G ardner: Varför virtualisera affärskritiska applikationer, saker som polis och eldunderstöd, först; S indicic: Först och främst är det alltid varit utmanande i återställning och kontinuitet i verksamheten. Hålla dessa saker i åtanke, våra CAD / RMS-system för polisen centrum och även vår brand st Affing systemet var högt upp på listan för att skydda. De är Tier 1 program som vi vill kunna återhämta sig mycket snabbt.

Vi trodde det bästa sättet att göra det var att virtualisera dem och ställa oss upp för framtida affärskontinuitet och sann failover och återställning.

Så jag satte den till min CIO, och han okayed det. Vi gick framåt med VMware, eftersom vi såg att de hade de bästa och mest robusta och mogna tillämpningar för att stödja oss. Ser att vår back-end var SQL för dessa två system, och se till att vi bara skulle slå in på en helt ny uppgradering av vår CAD / RMS-system, var detta en utmärkt tid att hoppa på tåget och göra det.

Även med vår back-end lagring är NetApp och NetApp har en sådan intim relation med VMware, beslutade vi att gå med VMware.

G ardner: Så du kunde utföra ditt virtualisering och också få förmånen återställning och kontinuitet i verksamheten, men du påpekade tiden var av avgörande betydelse. Hur lång tid tog det dig ?.

S indicic: Tillbaka i början av räkenskapsåret 2010, började jag göra all forskning. Jag gjorde förmodligen en bra nio månader av forskning innan ens få denna möjlighet till min CIO. När jag tog alternativet upp, arbetade jag med mina leverantörer, VMware och NetApp, för att få bästa pris för den lösning som jag ville.

Jag började genomföra i oktober och slutfört processen i mars. Så det tog lite tid. Sedan gick vi leva med vår CAD / RMS-systemet den 10 maj, och det har varit mycket robust och kör vackert sedan dess.

G ardner: Berätta om din IT-verksamhet.

S indicic: Jag har vårt ekonomisystem, en Oracle baserade system, som består av en Oracle-databasserver och Apache applikationsserver, och en annan rapportserver som körs på en annan plattform. De kommer alla att vara virtuella operativsystem som sitter i en av mina två kluster.

För polisväsendet, jag har en separat kluster bara för polis och brand. Då, i vanlig dag-till-dag affärer, liksom finansiering och andra program som staden använder jag har ett campus kluster för att hålla dessa saker separeras och också lindra några driftstopp för underhåll. Så allt inte måste påverkas om jag flyttar virtuella servrar mellan system och lappning och göra uppdateringar.

andra tillämpningar

W e’re kommer också att virtualisera flera andra applikationer, såsom medborgare klagomål program som heter Coplogic. Vi kommer att sätta det i såväl i PD klustret.

Den version av VMware som vi använder är 4,1, vi använder ESXi server. På PD klustret, jag har två ESXi servrar och på min campus, jag har tre. Jag använder vSphere 4, och det har varit riktigt underbart att ha en bra grepp om denna kontroll.

Även inom min vSphere, v Center server, jag har installerat ett gäng NetApp lagringsstyrningslösningar som tillåter mig att ha centraliserad kontroll över en nivå snapshotting och replikering. Så jag kan styra allt därifrån. Då vSphere ger mig den vackra centraliserad vy över alla mina virtuella maskiner och resurser förbrukas.

Det har varit riktigt underbart att kunna ha den nivån uppfattning i min infrastruktur, medan när saker ut, hade jag inte haft den uppfattningen att jag behövde. Jag skulle behöva ansluta en efter en till var och en av mina system för att få den nivån.

Dessutom finns det några saker som vi har lärt oss under hela den här saken. Jag gick från två VLAN till fyra VLAN. När du tittar på din trafik och vilken typ av trafik som kommer att korsa VLAN, vill du segregera ut det big time och du kommer att se en enorm ökning i prestanda.

Den andra saken är att se till att du har rätt typ av enheter i lagringsutrymmet. Jag visste att just off the bat att IOPS skulle vara ett problem och sedan, naturligtvis, anslutning. Vi använder Brocade switchar för att ansluta till backend fiberkanal enheter för server VMS och för nedre änden lagring använder vi iSCSI.

G ardner: Och hur har de virtualiserings insatser inom alla som fungerade ut?

S indicic: Det har varit underbart. Vi har haft underbara katastrofåterhämtningsförmåga. Vi har snapshotting förmågor. Jag snapshotting den primära databasserver och applikationsserver, som gör det möjligt för stillbilder på upp till tre veckor i primär lagring och sex månader på sekundärminne, vilket är riktigt nice, och det har tjänat oss väl.

Vi hade redan en brandövning, där en rapport oavsiktligt raderade ut ur databasen på grund av någon som gör något – och jag lämnar det på det. Inom 10 minuter, kunde jag ta upp ögonblicksbild av register ledningssystem databasen.

Användaren kunde gå in i testdatabas hämtar sitt dokument, och sedan kunde han skriva ut det. Jag kunde exportera denna handling och sedan importera den i produktionssystemet. Så det fanns ingen driftstopp. Det tog bokstavligen 10 minuter, och alla var glada.

Vi ser kostnadsfördelar nu. Jag har inte alla mätvärden, men vi har spunnits upp sex ytterligare virtuella maskiner. Om du räkna ut kostnaden för Dells, eftersom vi är en Dell affär, skulle det kosta någonstans mellan $ 5000 och $ 11.000 per server. Ovanpå det, du pratar om kostnaderna för Microsoft Software Assurance för detta operativsystem. Det har sparat mycket pengar just där i några av de projekt som vi nu inleder, och för framtiden.

Vi har flera flera system som jag vet kommer att komma på nätet och vi kommer att spara i kostnad. Vi kommer att spara vid makten. Strömförbrukning, jag skjuter, långsamt gå ner över tid som vi lägger till vår VM miljö.

Som det växer och det blir mer robust, och det kommer jag ser fram emot en stor kostnadsbesparingar under 5 till 10 år.

Bättre insikt; G ardner: Var det något som överraskade dig att du inte förväntar dig, när du flyttade från den fysiska till den virtualiserade miljön?

S indicic: Jag blev positivt överraskad med djupet av rapportering som jag fysiskt kunde se diagrammet de faktiska mätvärden, som vi pågick. Eftersom vårt CAD-system kom på nätet i produktion, kunde jag faktiskt se utnyttjande gå upp och till vilken nivå.

Jag var också positivt överraskad att kunna se att se när säkerhetskopior skulle ske, hur det skulle påverka systemet och användarna som fanns på den. På grund av detta, kunde vi tid dem så det skulle vara de minst används timmar och vad dessa timmar var. Jag kunde faktiskt säga i systemet när det var minst användes.

Det var i realtid och det var bara verkligen underbart att kunna enkelt göra det, utan att behöva skapa alla de olika spårning manuellt slutar att du måste göra inom Microsoft Monitor eller något liknande. Jag kunde göra det helt oberoende av operativsystemet.

G ardner: Vi höra en hel del här på VMworld om skrivbordsvirtualisering också. Jag vet inte om du har tittat på det, men det verkar som om du har ställt dig upp för att röra sig i den riktningen. Några tankar om mobila eller virtualiserade skrivbord som en framtida inriktning för dig?

Vid horisonten

S indicic: Jag ser att de flesta definitivt på horisonten. Just nu, det enda som är hindrar oss är kostnaden och lagring. Men som lagring går ner, och som mer robust teknik kommer ut runt lagring, såsom solid state, och eftersom priset kommer ner på det, jag ser att något definitivt komma in i vår miljö.

Även här på konferensen jag tar en massa VDI och VMware View sessioner, och jag ser fram emot att förhoppningsvis starta ett nytt projekt med att virtualisera på skrivbordet nivå.

Detta kommer att ge oss mycket mer detaljerad kontroll över inte bara vad som är på användarens skrivbord, men patchhantering och skadlig kod och virusskydd, i stället för på PC-nivå gör det värd nivå, vilket skulle vara underbart. Det skulle ge oss riktigt bra kontroll och förhoppningsvis minskad kostnad. Vi skulle vara med en annan produkt än nog vad vi använder just nu.

Om du faktiskt använder virusskydd på värdnivå, du kommer att få en hel del valuta för pengarna och du kommer inte att ha någon inverkan på PC-over-IP. Det är förmodligen det sätt vi att vi kommer att gå, med PC-over-IP.

Just nu, lagring, VLANing allt som måste ske, innan vi ens kan gå ombord på något liknande. Så det finns fortfarande en hel del forskning på min del pågår, samt att finna ett sätt att minska kostnaderna, kanske handels in, något att vinna något annat. Det finns saker som du kan göra för att göra något sådant hända.

I stadsstyrelsen fortsätter vår IT-infrastruktur för att växa som människor permitteras och avdelningar vill automatisera fler och fler processer, som är den rätta vägen att gå. IT-personal är densamma, men infrastrukturen, data, och stödet fortsätter att växa. Så jag försöker att genomföra infrastruktur som växer smartare, så att vi inte behöver arbeta hårdare, men arbeta smartare, så att vi kan göra mycket mer med mindre.

VMware gör säkert tillåta att med centraliserad kontroll i ledningen, med att kunna dynamiskt uppdatera virtuella skrivbord, virtuella servrar, och patch-hantering och automatisering av det. Du kan ta den till vilken grad av automatisering du vill eller lite i mellan, så att du kan göra lite kontroll och balanserar med egna ögon, innan systemet släcks och gör något själv.

Även med hög tillgänglighet och feltolerans att VMware tillåter, det har varit ovärderlig. Om en av mina system går ner, min VM automatiskt kommer att flyttas över, vilket är en underbar sak. Vi ser att så mycket virtualisering som vi kan som budgeten tillåter.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod. Läs en fullständig utskrift eller ladda ner en kopia. Igen VMware.

Du kanske också är intresserad av

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär