Kina IT spendera för att slå $ 124B i 2014

Kinas offentliga och privata sektorn väntas spendera US $ 124.500.000.000 på IT 2014, en ökning med 10,5 procent jämfört med förra året, och behålla sin position som världens tredje största tech marknaden.

Landet kommer också att vara den tredje snabbast växande marknad bland tillväxtekonomierna, avslutande Brasilien och Mexiko, enligt en rapport från Forrester Research. Kina kommer att placera bakom USA och Japan i den globala IT-marknaden, beräknas uppgå till US $ 2 triljoner dollar. USA kommer att se IT-utgifterna av US $ 877.000.000.000 år, följt av Japan US $ 211.400.000.000. Forrester rapporten utesluter företagens telekomtjänster och konsumtionen.

Andrew Bartels, huvudförfattare och vice vd på Forrester, konstaterade: “En förbättrad ekonomiska utsikterna för 2014 och 2015 kommer att leda till bättre tillväxt på den globala marknaden för företag och statliga inköp av IT-varor och tjänster än [vad] inträffade under 2013.”

Analysföretaget förutspått att Kinas företagets IT köper ökade med 6 procent under 2013 till 698 miljarder yuan (US $ 114.360 miljoner), och stiger ytterligare 8 procent i år till 752 miljarder yuan (123.21 miljarder US $). Det förväntar sig lokala leverantörer inklusive Huawei, Inspur, och Lenovo, dra nytta av NSA-Snowden blowout, vinner marknadsandelar i server-, lagrings- och nätverksarbete.

Kina har 618 Internetanvändare, 80 procent på mobilen, Tencent gör $ 193 investeringar för att nötkött upp e-handel biz, kinesiska städer misslyckas med att balansera ekonomisk tillväxt, hållbarhet, Kina e-handel jätte Alibaba investerar i resesajt, Kina står för över hälften av den globala Semicon marknaden

Forrester prognos även, Kina att bli världens största e-handelsmarknaden, med 356 miljoner handlar på nätet under 2014 -, överstiger hela USA, befolkning – och online-detaljhandelsmarknaden kommer att vara värt US $ 604.000.000.000 2017.

Worldwide, IT-investeringarna, av regeringar och företag stiger 5,5 procent för att träffa US $ 2,22 miljarder i år, enligt Forrester, med programinköp står för den största andelen på US $ 568.000.000.000.

Över Asien-Stillahavsområdet, IT-utgifterna kommer att växa 4,5 procent från 3,1 procent under 2013, där Kina “fortsätter att minska klyftan” med näst största marknad Japan, sade Forrester. Efterfrågan på, persondatorer, till exempel, är stabilt i Kina, jämfört med nedgångar på andra marknader runt om i världen.

Enligt analysföretaget kommer det omvandlingsprojekt vara viktigaste drivkrafterna för IT spenderar i regionen med Vietnam, Filippinerna och Indonesien ledande Asean i IT köper tillväxt. Mycket av detta kommer från företag distribuera stora IT omvandling projekt och genomföra bästa praxis för att öka sin konkurrenskraft mitt i en långsammare, mer osäkra ekonomiska landskapet, sade Forrester. Thailands instabila politiska scenen kan också påverka IT-investeringar i landet, därmed hämmar IT-utgifterna tillväxt i år.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott