3D-utskrifter: Supply chain vinster men IP, bioprinting risker vävstol

ORLANDO – 3D-skrivare kan inte vara helt vanliga, men de sätts på företagets radar som ett sätt att förbättra leveranskedjan och förnya sig, men det finns några gotchas på horisonten.

Vid Gartner Symposium / ITXpo, samtalen om 3D utskriftsmöjligheter är svårt att missa. I Gartners strategiska prognoser är 3D-skrivare sätts framför it-direktör som något att tänka på.

Visst, har 3D-utskrifter möjligheter. Till exempel, kan företagen stödja nya och mogna produkter med on-demand delar. Skalning skulle bli mer anpassad och effektiv. NASA ser redan 3D-utskrifter som en potentiell kostnad sparare.

Det finns dock några risker värda att notera. Gartners analytiker Daryl Plummer beskrev hur teknik ledare måste tänka igenom 3D-utskrifter politik och begrunda sätt att skydda immateriella rättigheter.

Mer, 3D-utskrifter i Singapore behöver tydligare färdplan, värdehöjande fokus, NASA testbränder 3D tryckt raketmotorkomponent, NASA: s 3-D utskrift genombrott – det är allt rocket science (bilder), eBay Exakt för iOS lanserar för 3D-trycksaker; 3D-utskrifter går fåran med Stratasys ‘$ 403 MakerBot buy, Amazon lanserar webbutik för 3D-skrivare, Cube 3D-skrivare går detaljhandeln på Staples för $ 1299

Plummer tal fokuserade på strategiska idéer som kan påverka CIO såsom digitala affärer, crowdsourcing och hur automation och smarta maskiner kan orsaka oro på arbetsmarknaden, men 3D-utskriftsproblem stack ut till stor del eftersom de kunde smyga upp på dig.

Den stora takeaway är att 3D-utskrifter påverkar storskalig tillverkning såväl som individer. En av de största enskilda effekter kan vara i vården. Plummer noteras att år 2016 kommer 3D-utskrifter av vävnader och organ avancera. Dessa framsteg kommer att leda till statlig inblandning.

Plummer hävdade att företagen måste tänka igenom de rättsliga aspekterna av bioprinting samt immateriella rättigheter.

2014 företag trender: BYOD smärta, HTML5 apps, hybrid moln, SDx, Microsofts Ballmer: Vi kommer till en Windows, flera skärmar, Server hackordning kommer ordnas, Googles Schmidt: Android säkrare än iPhone, CIO ser Google som de flesta innovativa, 3D-utskrifter: Supply chain vinster men IP, bioprinting risker vävstol, ty det av 2020, presenterar stora dataexplosion liv, risker död säkerhet

Och på tal om immateriella rättigheter, är 3D-utskrifter kommer att skapa fler piratkopiering huvudvärk över branscher. Summan av kardemumman: CIO och vd kommer att behöva bekräfta att produkterna är äkta. När allt kommer omkring, kan vem som helst skriva ut en falsk nu.

Plummer noteras att USA har mer än $ 300.000.000.000 i IP stjäls varje år och förfalskning är oundviklig. Asiatiska användning av upphovsrättsskyddat västerländska varor förväntas att stiga under 2015 och en bransch som den globala fordonseftermarknaden kommer att se ungefär $ 15 miljarder 3D stöld i 2016.

Mitt budgetplanering, ansökan modernisering, cloud computing och andra CIO huvudvärk, är det osannolikt att 3D-utskrift ska genomtänkt så mycket. Men några hjärncykler kan vara motiverad på ämnet.

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, hårdvara, HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter, 3D Printing, Bioprinting ben och muskler:? De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer, hårdvara, Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

HP: s Q3 slår uppskattningar men PC, skrivare elände fortsätter

Bioprinting ben och muskler: De bläckstråleskrivare cell skrivare som formar framtiden för transplantationer

? Samsung släpper SDK för B2B skrivare UX

Gartner Symposium ITXpo