Apple debuterar iPad mini, Google och Amazon i race to the bottom

Apple höll en, lite “mediahändelse, idag vid California teatern i San Jose som visade sig vara allt annat än” lite “- åtminstone så långt som hårdvara beträffar Apple meddelade fem nya hårdvaruenheter. (Räkna ’em!) , Inklusive

I det här inlägget vill jag diskutera den nya iPad mini (pressmeddelande), som är händerna nedåt (pun beklagade) den viktigaste produkten sedan den ursprungliga iPad. Under dagens händelse meddelade Apple att man sålt mer än 100 miljoner i full storlek iPads och jag är övertygad om att det kan sälja ännu mer 7,9-tums iPad Mini.

Eftersom det levereras med en 7,9-tums panel (29,6 kvadrat inches) iPad mini har en 35% större skärm än konkurrerande mini tabletter från Google och Amazon. En typisk 7-tums tablet skärmen är 21,9 kvadrat inches. Detta innebär att omtalade Nexus 7 från Google / ASUS är tjockare och tyngre än iPad mini, och den har en mindre skärm.

Men miniatyrisering (och polska) har ett pris och iPad mini kostar mer än konkurrenterna. Vid $ 329 kostar 16GB iPad mini $ 80 mer än 16GB Nexus 7. Google och Amazon ryktas att prepping prissänkningar för att avvärja iPad mini hot och slåss med varandra i en kapplöpning mot botten, medan Apple kommer att sälja mer än en kombination av båda och fortsätter att dominera tabletten utrymme för tänkbara framtid.

Nya funktioner i iPad Mini inkluderar

Wi-Fi-modeller

LTE modeller

Alla iPad mini-modellerna kommer att finnas tillgänglig för pre-order fredag ​​oktober 26, kommer WiFi modell att skeppas den 2 november och LTE-modellen kommer att skeppa en vecka senare den 9 november.

Mac mini, iPad med Retina Display (fjärde generationen), iMac, MacBook Pro 13 med Retina Display, iPad mini

Även om det inte har en Retina Display, jag har en känsla av att detta är iPad som alla i hemlighet vill. 10-tums iPad är en stor enhet som en dator ersättare, men kan känna otymplig för casual användning. För mig, den stora iPad känns alltid bara en smula för stor för min smak. När jag behöver en större skärm, jag föredrar min MacBook Air. Som en författare jag behöver absolut en anordning med ett tangentbord 75 procent av tiden, och det är min MacBook Air.

När jag strikt konsumera innehåll och läsa för nöjes skull (inget tangentbord krävs) Jag skulle mycket hellre ha en 7-tums enhet eftersom det är mindre, lättare och i allmänhet lättare att hantera. Jag kan definitivt se “post PC” användare, spelare och filmentusiaster föredrar större iPad, men för en kväll / helg / semester / läsning-i-säng enhet, jag föredrar iPad Mini 7,9-tums formfaktor.

IPad Mini kommer att sälja som gangbusters under fjärde kvartalet eftersom alla med en full-size iPad kommer vill ha en, och de flesta nya iPad köpare kommer att dras till dess mindre fotavtryck och lägre prislapp. Apple slog en grand slam home run med iPad mini, ingen tvekan om det.

Vad är din tablett val?

7,9-tums Multi-Touch-skärm, 1024 x 768 pixlar, 162 pixlar per tum (ppi), Dual-core Apple A5-chip, 7.2mm tjock – 23 procent tunnare än iPad 3, 0,68 pounds – 53 procent lättare än iPad 3 , Facetime HD främre kameran, 5MP iSight läsa kamera (1080p), 802.11n, 10 timmars batteritid, blixt kontakt, Extra LTE radio ($ 130 premium), färger: svart och skiffer eller vitt och silver

16GB – $ 329, 32GB – $ 429, 64GB – $ 529

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

16GB – $ 459, 32GB – $ 559, 64GB – $ 659

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik