Apple dominerar PC kundnöjdhet, HP, Dell, Acer förbättra

Apple levererade sin högsta kundnöjdhet poäng, enligt den amerikanska Nöjd Kund Index (ACSI). Windows PC beslutsfattare också på grund av framgången med Windows 7.

Bland PC ledare

Fornell, chef för National Quality Research Center vid University of Michigan, sade i en kommentar

Apple fortsätter sin dominans, vilket PC kategori med bred marginal för sjunde året i rad. Kundnöjdheten med Apples datorprodukter, inklusive iPad, ökade med 2% till en ACSI av 86-den högsta poängen någonsin för Apple. Företaget har nu en 9-punkts bly över dess närmaste konkurrent. Inget annat företag i ACSI har så formidabel ett försprång inom sin egen bransch. Innovation och produktdiversifiering, tillsammans med en stark kundservice, har länge varit i centrum för Apples framgång.

Och Fornell på PC poäng

Bland Windows-baserade PC-tillverkare, tillfredsställelse med Dell förbättrades 3% till 77, medan Acer (Gateway och eMachines) och HP uppdelningen av Hewlett-Packard båda ökade med 4% till 77 skapande ett trevägsslips. Summan av alla mindre PC-tillverkare, som Sony och Toshiba, anslöt sig slips samt (+ 4%), placera hela branschen långt efter ledaren Apple. Endast Compaq uppdelningen av Hewlett-Packard var stillastående längst ned i branschen med en oförändrad värdering av 74.

PC beslutsfattare övergripande har dragit nytta av bättre kundservice. Ändå kundtjänst för persondatorer fortsätter att släpa långt efter andra kapitalvaror. Ägare som hade anledning att kontakta kundtjänst eller tekniska hjälplinjer var 8% mindre nöjda än de som inte hade någon efter köp kontakt med tillverkaren eller återförsäljaren.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Apple hade en poäng av 86 på en 0-100 skala. Det stämmer var Apples högsta någonsin,. Dell, Acer och HP har en trevägs slips vid 77.

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik