Apple har en “identitetskris”, hävdar analytiker

Den tillväxt som Apple har sett under det senaste decenniet har inget annat än ett mirakel. Från och med iPod, har företaget gått från klarhet till klarhet, störa marknaden efter marknaden. Men nu är det Cupertino, Kalifornien, jätte som befinner sig i obekant område: Med att försvara marknadsandelar.

UBS analytiker Steve Milunovich skickade en lapp ut till kunder med titeln “Identitetskris: Kan Apple spela försvar?” där han undersökte hur saker har förändrats på Apple.

Apple historiskt har spelat rollen av underdog, med början med sin nisch Mac status efter att ha förlorat till Windows “, förklarade Milunovich.” IPhone och iPad är de första gångerna Apple har haft en ledande position ritning betydande och kompetent konkurrens.

Apple dodged sådan konkurrens när det gäller iPod gällde, en typ av produkt som förblev dominerande tills försäljningen cannibalized av rip-succé av iPhone. Men med tanke på hur otroligt lönsam efter PC-enheter som iPhone och iPad är att Apple, Tim Cook knappast i stånd att kunna luta sig tillbaka och låta lik av Samsung och Google att köra ringar runt honom.

Men kan Apple spela defensivt spel? Milunovich är inte alltför säker.

; IWatch “kan” vara en $ 6 miljarder möjlighet för Apple, säger analytiker

Det verkar inte vara i Apples DNA för att täcka marknads utrymmen bara för att få intäkter “, fortsatte Milunovich.” Men nu att företaget är så stor på grund av iPhone framgång, investerare clamoring för produkt expansion med större liksom lägre- prissatta telefoner med Android vinner fördel.

Problemet är att investerare och förståsigpåare grad kräver Apple att antingen komma ut med produkter i mördande marknader, såsom TV, billiga produkter, i synnerhet en billigare iPhone eller copycat produkter, såsom en iPhone med en större skärm.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Milunovich avslutade med att påpeka att de ingenjörer och designers på Apple kan behöva sätta sina tänkande hattar på och börjar få kreativa. Men Milunovich varnade förväntar sig alltför mycket, för tidigt från Apple.

Den enda utvägen kan vara innovation i nya kategorier, vilket kommer att kräva investerare tålamod. De flesta företag skulle rusa ut en 5- till 6-tums telefon, Apple kommer förmodligen inte.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik