Apple iPad att få dragkraft i SMB-marknaden under 2012, säger NDP studie

En studie meddelade strax före nyår, säger att 75 procent av små och medelstora företag planerar att köpa pekdatorer under 2012. Vad köparna egentligen menar med “tabletter” är Apple iPad.

Resultaten återfinns i NPD Group Q3 SMB Technology Monitor. För undersökningen var SMB definieras som företag med färre än 1000 anställda, och NPD sade att “genomsnittliga investeringen” skulle överstiga $ 21.000.

Företag av alla storlekar verkar vara fast beslutna att kapitalisera på tabletten fenomen “, säger Stephen Baker, vice vd för branschanalys vid NPD.” IPad, precis som det är på konsumentmarknaden, är synonymt med “Tablet” i branschen marknaden, lämnar Apple redo att dra nytta av de ökade utgifterna intentioner dessa SMB. NPD: s forskning visar att iPad köp föredrar högre bland större företag än mindre, vilket är en viktig indikator på att Apple vinner dragkraft långt utanför dess typisk konsument utrymme.

På NPD Group blogg, Baker sade att den ökade utgifterna för iPads inte innebär att datorn var död.

Kombinationen dock av hur lång tid sedan Windows 7 lanseras, behovet av att spendera på högre infrastrukturkostnader, och ökade utgifter på tabletter har tydligt lagt en krusning på PC utgifterna avsikter, särskilt bland de största företagen

Enligt undersökningen, “mindre än 20 procent” av företagen sade att de förväntas spendera mindre på datorer nästa år (betyder det 19 procent?). Men 10 procent av de tillfrågade förväntade utgifterna noll på persondatorer.

Allt detta innebär mer inträngning i företag för Apple iPad och Mac, som är iOS halo produkten. Jag skrev för ett år sedan av Apples planer på att utöka sin SMB säljstöd verksamhet ur sin Apple Store detaljhandelsverksamhet. Något som händer där, eftersom jag får regelbunden “framgångshistorier” email på olika SMB segment.

Allt detta pekar på ett bra år framåt för Apple konsulter.

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet