Australian Defence ögon Google Apps i offentliga moln pilot

Den australiska försvarsdepartementet har avslöjat att det körs en begränsad testversion av Google Apps över två år som det ser ut att öka sin användning av molntjänster.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Enligt ett svar på frågor om meddelandet från den sista uppsättningen av senatens Uppskattar utfrågningar i oktober förra året, har avdelningen lanserat en begränsad 24-månaders studie med Google Apps utplacerade i en offshore offentliga moln att vara värd för icke akademiska inlärningsmiljö för den australiensiska försvars~~POS=TRUNC.

“Piloten är en begränsad 24-månaders studie för att bedöma värdet av att utvidga bredare användning av molnet inom försvars” avdelningen anges.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Försvars sa att det gjorde en riskbedömning vid användning av Google Apps, och det är i en kontrollerad privat företagsmiljö med information som hanteras i enlighet med de australiska Privacy Principles.

webbplatsen sökt ytterligare information om piloten från försvars, men avdelningen kunde inte ge mer detaljer i skrivande stund.

Rättegången mot de offentliga molntjänster är en stor förändring för institutionen. På grund av säkerhetskraven inom försvars har byrån varit ännu mer försiktiga att anta molntjänster än de flesta statliga myndigheter. CIO Peter Lawrence berättade webbplatsen i slutet av 2013 att det fanns ett visst utrymme för institutionen att använda privata moln bara.

“Jag tror att för en del av vår testutveckling-typ verksamhet, där vi kanske inte har några produktionsdata, kan vi kunna hantera eventuella säkerhetsrisker. Absolut Jag tror att vissa molnbaserade tjänstemodeller kan hjälpa oss, så vi inte måste göra allt själva, kan vi vara elastisk, betala för vad vi behöver när vi behöver det “, sade han.

Jag kan se en plats för en modell service typ i några av våra produktionssystem.

Förra året började den australiska regeringen, driver myndigheter att anta en moln första strategi för tjänster. I oktober avslöjade regeringen att även den australiska regeringen spenderar AU $ 6 miljarder IT årligen, har bara AU $ 4.700.000 spenderats på molntjänster av regeringen sedan juli 2010.

Enligt den nya moln politik, byråer nu “måste anta molnet där det är lämplig för ändamålet, ger tillräckligt skydd av data och ger valuta för pengarna”.

Kommunikationsminister Malcolm Turnbull har uppmanat myndigheter att flytta bort från “box-kramas mentalitet” som motstår anta molntjänster.

“Det har varit mycket större motstånd mot moln i regeringen än någon annanstans”, sade han i november.

Rutan nära motstånd mot något som skulle utmana roller IKT yrkesverksamma inom myndigheter, är det en mycket defensiv fråga om att skydda torv.

Det blir uppenbart att vissa organ börjar förändra kulturen mot molntjänster. Ett antal myndigheter har svarat på frågor om deras moln adoption, vilket tyder på en rad olika molntjänster som planeras eller redan används.

Australiska regeringen Chief Technology Officer John Sheridan talar till webbplatsen om genomförandet av molnet inom myndigheter och moln leverantör panelen.

Pedagogiska institutionen utnyttjar offentliga molntjänster från Amazon Web Services (AWS) genom Shared Services Centre (SSC) med både Elastic Cloud Compute för 96 servrar och Amazon Simple Storage Service för 32 terabyte lagringsutrymme online.

Kostnaden sedan juni 2013 för tjänsten är drygt AU $ 200.000.

På samma sätt, sade avdelningen det genomförde en riskbedömning innan du väljer att flytta in AWS offentliga moln, och SSC använder en virtuell privat server.

“SSC användning av offentliga moln använder en säkerhets konstruktion som kallas” Virtual Private Cloud “, vilket är helt enkelt en förlängning av avdelningens infrastrukturmiljöer i AWS datacenter. Detta innebär att våra befintliga interna säkerhetskontroller används för att styra åtkomst till AWS tjänster och att upprätthålla avdelningens IT säkerhetspolitik på infrastrukturen uppdrag inom den offentliga molnet “avdelningen sade.

Den australiska valkommissionen överväger att använda Microsoft Dynamics CRM och Microsoft Azure, medan Commonwealth Superannuation Corporation har ett antal molntjänster inklusive iCloud för “Hitta min iPhone”.

Institutionen för industri och vetenskap sa att det började använda molntjänster i november 2012 och har nu sex Live-tjänster och ytterligare fem tjänster som övervägs. Kostnaden för levande tjänster per månad varierar mellan AU $ 81.000 och AU $ 977.000, enligt avdelningen, beroende på förbrukningen av tjänsterna.

ATO sa att det har använt olika former av molntjänster sedan 2007, och noterade en rad tjänster det utnyttjar, inklusive rekryteringsverktyg, resetjänster, webbplats, fastighetsförvaltning verktyg och web chattjänster.

Trots regeringen nyligen att lansera en hel-of-government CMS byggd på Drupal, och Google nyligen blockera 11.000 domäner med nedsatt WordPress platser, den utrikesdepartementet och handelsminister sade att det nyligen hade köpt en prenumeration på WordPress som första steget i moln.

Avdelningen hade också nyligen anslutit sig till VioCorp digitala förvaltningstjänster.

Som svar på en fråga om varsel i december 2014 Department of Finance sade att det fortfarande var att utvärdera anbudssvar för fastställandet av hela-of-government molntjänster panel som beror på inrättas denna månad.

Australiska regeringen teknikchef John Sheridan sade sent förra året att regeringen överväger att gå till marknaden för en hel-of-government e-post och desktop service när panelen har etablerats.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar