Australian start CarbonTrack tjänar AU $ 23m värdering

Energi förvaltningsbolag CarbonTrack har genomfört en AU $ 2.000.000 finansiering runda, som ser sin värdering ökade till AU $ 23.000.000.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Melbourne-baserade start sade att det planerar att spendera sin senaste finansiering på öppna kontor i Sydney, Brisbane, Perth, Japan och Singapore, förutom sitt huvudkontor i Melbourne och sydafrikanska kontor i Johannesburg.

CarbonTrack sa att det skulle också vara att använda de medel uppsving för att skapa ytterligare fem jobb inom Australien, inklusive en VD, en dataanalytiker, liksom stöd ingenjörer och tekniker.

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Företagets produkt ger i huvudsak användare med en detaljerad beskrivning av sin energiförbrukning, och ger dem möjlighet att kontrollera och byta elektriska apparater och apparater i ett försök att “minska kostnaderna, energianvändning och utsläpp av växthusgaser”.

CarbonTrack är en intelligent billig energihantering ekosystem och sakernas Internet plattform, “företaget sade.” Dess inlärningsalgoritmer, trådlös enhet växling, oberoende kommunikationsprotokoll, och efterfrågan insatsförmåga ger fördelar längs hela värdekedjan för el för energikonsumenter, distributörer, återförsäljare och generatorer.

Global CEO Tom Jamieson sade CarbonTrack genomför för närvarande försök och proof of concept installationer i Japan och Singapore.

På så kort tid på marknaden har noterat potential vad vi kan erbjuda “, sade han.” CarbonTrack tävlar i Singapore kommande “TechVenture International Startup Challenge”, och har nyligen också framgångsrikt i NRMA Slingshot Jumpstart Skala upp Program .

Denna senaste omgången av finansiering följer en framgångsrik “klass A” kapitalanskaffning av AU $ 1.300.000, vilket CarbonTrack stängda innan juni 30, 2015 i slutet av budgetåret.

CarbonTrack har nyligen samarbetat med olika australiska PV Solar företag och sydafrikanska-baserade organisationer som handelskammaren och industri Queensland, NuGreen Solutions, EmPower (BlueNRG), Littil, VisionTrak, Cherie Pulse, Vodacom, Builders Warehouse, och Institutionen för infrastruktur~~POS=TRUNC i Sydafrika.

Företaget sade också arbete pågår med KFC och tunnelbana, med ett antal framgångsrika försök genomförda i augusti, och diskussioner pågår med Collins matgruppen och Yum i syfte att rulla ut CarbonTrack teknik över deras franchising.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera